kulinarna
Liczba pozycji: 40
Tradycje i sztuka kulinarna Chin – ebook
Ksawery Burski
W książce zawarty jest zarys dziejów chińskiej sztuki kulinarnej, cieszącej się zasłużoną renomą wśród znawców i smakoszy. Autor przytacza w niej również 140 przepisów, stanowiących bardzo skromny fragment niezwykle bogatej (ponad kilka tysięcy potraw!) i urozmaiconej kuchni Chin.Data dostępności:
Data publikacji:
Gotowanie z radością... – ebook
Elżbieta Biała
Druga już książka kulinarna autorki, która przenosi nas w zmysłowy świat smaków potraw gotowanych z radością i… odrobiną miłości.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia prababci – ebook
oprac. Aleksandra Liszka
297 oryginalnych przepisów z lat 20. minionego stulecia. Gotuj jak własna prababcia! Kulinarna podróż w czasie dla każdego.Data dostępności:
Data publikacji:
Miłosne menu – ebook
Elizabeth Bevarly
Hogan zostaje dziedzicem ogromnej fortuny. Majątek to jego szansa na odzyskanie Anabel, dawnej miłości, z którą rozdzieliła go różnica statusu społecznego. By zwrócić na siebie jej uwagę eleganckimi przyjęciami, zatrudnia w swej rezydencji Chloe, ekstrawagancką mistrzynię kulinarną. W ten sposób sam siebie wystawia na pokusę. Zaczyna pragnąć Chloe...Data dostępności:
Data publikacji:
Imperium Gessler od kuchni – ebook
Małgorzata Pietkiewicz
SPRZEDAŻ OD 29-06-2011! Rodzina Gesslerów. Bez nich trudno wyobrazić sobie restauracyjny biznes w Polsce. Na nich chcą wzorować się wszyscy. To opowieść o tym, jak Magda, Marta, Adam i Piotr zawładnęli naszą kulinarną wyobraźnią, i jednocześnie przewodnik po ich największych dokonaniach – kultowych lokalach w sercu Warszawy. To również opowieść o tym, jak cała czwórka nieustannie ze sobą rywalizu...Data dostępności:
Data publikacji:
Na węgierskim stole. Pysznie i domowo – ebook
Klara Molnar
Bogato ilustrowana książka o tym, jak gotować po madziarsku wykorzystując tradycyjne receptury rodzinne, napisana przez rodowitą Węgierkę Klárę Molnár wraz z dziennikarzem i hungarystą Tadeuszem Olszańskim. Na polskim rynku brakowało publikacji opisującej i uprzystępniającej węgierską sztukę kulinarną z całym jej bogactwem zapachów i smaków, ponieważ od dłuższego czasu nikt nie pokusił się o jej wydanie....Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia węgierska – ebook
O-press
Kulinarna sztuka węgierska należy do bardziej znanych i charakterystycznych w Europie. Świat odkrył kuchnię węgierską w 1878 roku, podczas międzynarodowej wystawy w Paryżu, gdzie budapeszteńscy kucharze zaprezentowali prawdziwe sensacje kulinarne. Na szczególną uwagę w tej kuchni zasługują papryka, cebula i czosnek. Na Węgrzech można znaleźć chyba wszystkie odmiany papryki stosowanej w olbrzymiej ilości...Data dostępności:
Data publikacji:
Śledztwo od kuchni – audiobook
Karolina Morawiecka
Na zamku w Pieskowej Skale znaleziono ciało młodej kobiety. Czy to morderstwo? Kto zabił? Odpowiedź nie będzie łatwa… Gdy policyjne dochodzenie nie przynosi efektów, na scenę wkracza Herkules Poirot w spódnicy, panna Marple Ojcowskiego Parku Narodowego - wdowa po aptekarzu ze Skały, Karolina Morawiecka we własnej osobie! Ufna w swoją intuicję i przekonana, że nic się przed nią nie ukryje, przystępuje...Data dostępności:
Data publikacji:
Żywioły Lukrecji – ebook
Laura Adori
Lukrecja to tytułowa bohaterka, która zdążyła już zdobyć serca czytelniczek w "Przebudzeniu Lukrecji" i "Owocach Lukrecji ". Jest wielbicielką zmysłowego życia i zdrowego odżywania, która dynamicznie rozwija swoją kulinarną pasję i rozkwita w miłości. Teraz staje przed nowym życiowym wyzwaniem: przygotowuje się do narodzin swojego pierwszego dziecka. Niełatwo pogodzić jej niepokoje i dyskomfort towarzyszące...Data dostępności:
Data publikacji:
Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora Jerozolimy – ebook
Yotam Ottolenghi
Bestseller „New York Timesa” Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly” WEGETARIAŃSKA KUCHNIA AUTORA JEROZOLIMY NIE TYLKO DLA JAROSZY! Obfitość Yotama Ottolenghiego to kolekcja 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki, które zadowolą czytelników poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na warzywa. Autor czerpie natchnienie...Data dostępności:
Data publikacji: