kulinarna
Liczba pozycji: 6
Codziennie jest piątek – ebook
Magdalena Szczepańska Iga Faurholt Jensen Aleksandra Michta-Juntunen Agnieszka Jastrząbek Aldona Hartwińska Kinga Eysturland
Szeroko rozumiana Skandynawia jest oazą szczęścia, co potwierdzają wszystkie rankingi prezentujące poziom zadowolenia z życia poszczególnych narodów. Jak więc przeżywają szczęście na Północy? Przedstawiamy znakomite reportaże i fascynujące rozmowy ze Skandynawami. Zebraną w nich wiedzę bardzo szybko możesz wykorzystać w praktyce, by stworzyć własną sielankę. Autorki na co dzień mieszkające m.in....Data dostępności:
Data publikacji:
Jak przeżyć za sto pięćdziesiąt złotych – ebook
Anna's Dream
Co zrobić, kiedy z dnia na dzień traci się pracę, albo wypłatę zajmuje komornik? Trzeba ciąć koszty. Ostatnią rzeczą, na której jednak można oszczędzać są codzienne posiłki. Autorka poradnika udowadnia, że można przeżyć za 5 zł dziennie. Ta rewolucyjna w treści pozycja zawiera dania z przepisami i składnikami posiłków na 31 dni, wraz ze zdjęciami potraw i paragonów, by stwierdzić autentyczność tego...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowa kuchnia rodzinna – ebook
Monika Mrozowska
Nie wszyscy rodzice mają ochotę na wspólną kulinarną przygodę z dziećmi. Niektórzy twierdzą, że kuchnia po rodzinnym gotowaniu wygląda jak po przejściu huraganu. Inni obawiają się skaleczeń lub poparzeń u swoich pociech. W efekcie wiele nastolatków nie potrafi przygotować jajecznicy, a po zrobieniu najprostszej kanapki pozostawia w kuchni istne pobojowisko. Każdy z domowników może bowiem wnieść...Data dostępności:
Data publikacji:
Tak dziś jemy. Biografia jedzenia – ebook
Bee Wilson
Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów. Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia. Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia wegetariańska. Smaki świata. – ebook
Arto der Haroutunian
"Nie spodziewam się, że wszyscy zostaniemy nagle wegetarianami, ale jestem pewien, że w przyszłości będziemy spożywać coraz więcej warzyw, owoców i orzechów. (…) Już teraz mamy do dyspozycji wspaniały wachlarz darów Natury ze wszystkich zakątków ziemi, aby zaspokoiły nasze pragnienie kulinarnej przyjemności. W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków,...Data dostępności:
Data publikacji:
DNA żywienia – ebook
Catherine Shanahan Luke Shanahan
Autorka przedziera się przez meandry różnorakich, niejednokrotnie sprzecznych i budzących wątpliwości teorii dotyczących odżywiania, udowadniając, że powrót do sprawdzonych praktyk naszych przodków może de facto zapewnić dłuższe, zdrowsze i pełniejsze energii życie. Lekarka i biochemiczka Catherine Shanahan przeanalizowała tradycje kulinarne społeczności słynących z dobrego zdrowia i długowieczności....Data dostępności:
Data publikacji: