zmiany
Liczba pozycji: 9
Jak skutecznie schudnąć i zyskać zdrowie – ebook
Urszula Forenc
Chcesz zdrowo schudnąć? Próbujesz już długo, bez rezultatów? Krótka dieta nie wystarczy. Potrzebujesz trwałej zmiany złych nawyków. Oto 14 wskazówek, które w końcu pomogą osiągnąć cel!Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta #hormony kobiece i styl życia – ebook
Marzena Rojek-Ledwoch
O tym, jak ważną rolę w codziennym funkcjonowaniu odgrywają hormony, wie każda kobieta. Zmiany ich stężeń na różnych etapach życia, zaczynając od dojrzewania przez okres miesiączkowania, ciążę po menopauzę, wpływają m.in. na samopoczucie, nastrój, masę ciała, libido, kondycję skóry. Jednym z czynników istotnych dla pracy układu hormonalnego jest odpowiednia podaż wszystkich niezbędnych składników odżywczych...Data dostępności:
Data publikacji:
Insulinooporność dieta i książka kucharska – ebook
Tara Spencer
Zdrowo się odżywiasz, a nie możesz schudnąć? Masz wysokie ciśnienie krwi lub odczuwasz ciągłą ochotę na słodycze? To mogą być objawy insulinooporności, która prowadzi do cukrzycy. Autorka udowadnia, że proste zmiany w stylu życia, diecie i aktywności fizycznej mogą odwrócić przebieg choroby i przyspieszyć powrót do zdrowia. Przedstawia dietę na insulinooporność wraz z jej zasadami i 28-dniowym planem...Data dostępności:
Data publikacji:
Kod otyłości - książka kucharska dla zdrowia. – ebook
Jason Fung
Dr Jason Fung zainspirował tysiące ludzi na całym świecie do zmiany diety, która odwraca i zapobiega cukrzycy typu 2 oraz ułatwia schudnięcie, dzięki swoim przełomowym, bestsellerowym książkom Kod otyłości i Kod otyłości – książka kucharska. Ta publikacja pomoże Ci znaleźć odpowiedzi na pytania, dlaczego tyjemy i co jest przyczyną cukrzycy typu 2 i otyłości. Dowiesz się, co jeść, aby schudnąć i uniknąć...Data dostępności:
Data publikacji:
Polska kuchnia bezglutenowa – ebook
Praca zbiorowa
Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości.Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania. Chleb gryczany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami - oto niektóre...Data dostępności:
Data publikacji:
Insulinooporność. 80 przepisów na pyszne i zdrowe dania – ebook
Monika Krasa
Co to znaczy, że insulinooporność stanowi sygnał alarmowy dla organizmu? Jakie badania trzeba wykonać, gdy pojawia się jej podejrzenie? Czy można ją pokonać dietą? Jeśli zauważasz u siebie niepokojące objawy, takie jak nadmierne zmęczenie, senność po posiłkach, ciągłe pragnienie lub obniżona odporność, a w twojej rodzinie były przypadki cukrzycy, warto sprawdzić, czy nie cierpisz na insulinooporność....Data dostępności:
Data publikacji:
ZNAK 818-819 07-08/2023. Wyobraź sobie – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Wyobraź sobie Wyobraźnia pozwala kreować nieskończoną liczbę światów, które w przyszłości mogą się okazać rzeczywistością. To ona napędza nas do działania, pozwala myśleć twórczo i dążyć do zmiany. Dzięki niej żyjemy z większą fantazją, jesteśmy otwarci na to, co nowe, potrafimy się bawić. Bez wyobraźni, jak pisał Stanisław Lem, do dzisiaj siedzielibyśmy w jaskiniach. W obliczu wyzwań, takich...Data dostępności:
Data publikacji:
Smart plants. Jak wykorzystać naturalne nootropiki, by usprawnić myślenie, koncentrację i pamięć – ebook
Julie Morris
Jeśli zmagasz się z utratą koncentracji i pamięci, mgłą mentalną lub stresem - lub jeśli po prostu chcesz poprawić i usprawnić myślenie - to Smart Plants jest książką dla ciebie. W swojej przełomowej pozycji Julie Morris odkrywa przed tobą tajemnice dietetyczne, prezentuje niesamowite rośliny poprawiające funkcje poznawcze mózgu i zachęca do zmiany stylu życia.Kakao, matcha, jagody goji czy kurkuma...Data dostępności:
Data publikacji:
Kultura Współczesna – e-wydanie – 4/2015
POPRZEDNIE NUMERY CZASOPISMA DOSTĘPNE W SEKCJI "NUMERY ARCHIWALNE" Kwartalnik Kultura Współczesna. Teorie. Interpretacje. Praktyka wydawany jest nieprzerwanie od 1993 roku - najpierw przez Instytut Kultury, a od 2003 roku przez Narodowe Centrum Kultury. Pismo jest forum Polskiego Towarzystwa Kulturoznawczego, które sprawuje pieczę nad jego zawartością. Zachowując status kwartalnika naukowego, periodyk...Data dostępności:
Data publikacji: