warzyw
Liczba pozycji: 89
Warzywa na zimę – ebook
SERIA JEŚĆ TRZEBA
Rady doświadczonej gospodyni na temat tego, jak postępować z warzywami. Dowiemy się z książki wiele na temat przygotowywania rozmaitych przetworów, suszenia i kwaszenia warzyw; o tym, jak przygotować miejsca odpowiednie do tego, by cały proces przebiegał bez komplikacji. Informacje zawarte w książce przydadzą się szczególnie mieszkańcom wsi.Data dostępności:
Data publikacji:
Wierszykowe pomagajki – ebook
Marek Opaska
Wierszykowe pomagajki to seria krótkich, różnorodnych wierszyków dla dzieci w formie jednego opowiadania, które mają pomóc w rozwiązywaniu dziecięcych wyzwań stawianych przez życie. Znajdują się tu wierszyki mówiące o potrzebie jedzenia warzyw i owoców, o skutkach lenistwa, o wyśmiewaniu wśród rówieśników i wiele innych.Data dostępności:
Data publikacji:
Zielona uczta. Wiosna, lato – ebook
Nigel Slater
To proste, nowoczesne pomysły na potrawy z warzyw, owoców, kasz i makaronów. Idealne dla osób, dla których liczy się smak, ale też łatwość przygotowania, i dla tych, którzy chcą jeść mniej mięsa. W drugiej połowie 2020 roku w księgarniach pojawi się "Zielona uczta: jesień, zima". " /> Coś wspaniałego! – Nigella Lawson "Zielona uczta: wiosna, lato" to nowy zbiór apetycznych przepisów w duchu...Data dostępności:
Data publikacji:
Leki z ogrodu – ebook
Jadwiga Górnicka
Dr Jadwiga Górnicka opisuje lecznicze właściwości produktów, które znajdujemy na co dzień w sklepie, spiżarni, lodówce czy we własnym ogródku. Autorka odkrywa przed czytelnikiem niezwykłe tajemnice popularnych warzyw, owoców, przypraw i ziół. Tłumaczy, jak dawkować i podawać preparaty ziołowe oraz podaje przeciwwskazania do ich stosowania. Radzi także, jak zbierać, suszyć i przechowywać zioła....Data dostępności:
Data publikacji:
Wegańskie smarowidła na domowym pieczywie – ebook
Iwona Orzechowska-Zeidler
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest niezwykle bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie lub zaserwowane jako dip do chrupiących przekąsek czy pokrojonych w słupki świeżych warzyw stanowią pełnowartościowy i zdrowy posiłek na każdą porę dnia. Książka zawiera ponad 100 wypróbowanych przepisów na wegańskie...Data dostępności:
Data publikacji:
Bajeczki kuchareczki – ebook
Krystyna Raszka
Zbiór warzywno-owocowych wierszyków dla najmłodszych okraszony przepięknymi ilustracjami, którymi zachwyci się nie tylko dziecko, ale i rodzic. Znaleźliśmy sposób na to, aby jedzenie warzyw stało się dla dziecka atrakcją. Każdy z wierszy opisuje zdrowe jedzenie jako świetną zabawę i delikatnie, acz skutecznie, namawia do tego, aby jeść zieleninę. Przekonaj się sam, czy Twoje dziecko da się wciągnąć!...Data dostępności:
Data publikacji:
Kocham Zioła 1/2020 – ebook
Instytut Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych
Tom pierwszy serii Kocham Zioła został poświęcony podstawowym aspektom fitoterapii oraz surowcom zielarskim pozyskiwanym wiosną. Poruszane są tematy m.in.: fitoterapii u osób starszych, leków galenowych wytwarzanych z sosny, hydrolatów, pokarmów szkodzących zwierzętom domowym oraz naturalnym procesom fermentowania warzyw i ziół. Praca zbiorowa.Data dostępności:
Data publikacji:
Domowa spiżarnia – ebook
Opracowanie zbiorowe
Domowe przetwory to doskonały, praktyczny sposób na urozmaicenie codziennej diety. Dzięki nim w środku zimy możemy cieszyć się smakiem słonecznych owoców i pełnych wartości odżywczych warzyw. Własnoręcznie przygotowywane przetwory są wolne od sztucznych dodatków i stanowią nieocenione źródło witamin. Książka zawiera cenne porady i opisy różnorodnych sposobów przygotowywania przetworów, a także ciekawe...Data dostępności:
Data publikacji:
Ogniem i dymem Placki. Grzyby. Wegeburgery. Owoce. Desery – ebook
Martin Nordin
Ogniem i dymem. Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw zabierze Cię w podróż po nowych, wyjątkowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, by cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru. Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu....Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywa w roli głównej. Przewodnik po kuchni nowoczesnej – ebook
Alice Zaslavsky
W tym niezrównanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradycję i nowoczesność, tak jak przystało na dobre gotowanie. Pomysłowo zorganizowana według kolorów książka i wzbogacona wskazówkami ponad 50 najlepszych szefów kuchni na świecie, jak łączyć smaki, kupować, przechowywać i...Data dostępności:
Data publikacji: