posiłki
Liczba pozycji: 129
Nowa kuchnia wegetariańska. – ebook
Małgorzata Duży Norbert Duży
Książka ta jest zachętą do częstszego spożywania produktów roślinnych. Autorzy, wegetarianie z długoletnim stażem, komponują potrawy tak, aby stanowiły pełnowartościowe posiłki i proponują 450 przepisów na smaczne i łatwe w przygotowaniu dania główne, zupy, sałatki, napoje i sosy. Przedstawiają też wykaz produktów żywnościowych i ziół pomocnych przy usuwaniu wielu powszechnych dolegliwości oraz spis...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta rozdzielna – ebook
O-press
Sukces diety rozdzielnej - bo tak na pewno można nazwać stopień jej popularności i efekty wynikające z jej stosowania - polega na tym, że tak naprawdę nie jest to dieta rezygnacji. Nie trzeba rezygnować całkowicie z jakiegokolwiek elementu dotychczasowego sposobu żywienia, a właśnie taka konieczność jest przyczyną dietetycznych klęsk tych, którzy podejmują wyzwanie odchudzania się lub zmiany stylu...Data dostępności:
Data publikacji:
Gotowanie SMART – ebook
Magdalena Makarowska
Książkowy must have dla wielbicieli smacznego, oszczędnego i prostego gotowania. Sięgnij po nią, jeśli chcesz: • wiedzieć, jak przechowywać różne produkty, by długo pozostały świeże; • gotować kilka różnych dań jednocześnie z tych samych składników; • opierać się psychologicznym sztuczkom sprzedawców, przez które kupujesz więcej, niż potrzebujesz; • praktycznie wykorzystywać nawet obierki po...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta AIP. Protokół Autoimmunologiczny 1600 kcal. – ebook
Marcelina Paszkowska
Kupując książkę otrzymujesz kompleksowy poradnik wraz z planem żywnieniowym, który dokładnie przeprowadzi Cię przez proces dietoterapii. Przepisy oparte są na zasadach popularnej, leczniczej diety Protokołu Autoimmunologicznego. Dieta AIP , czyli Protokół Autoimmunologiczny to niezwykle skuteczny model żywieniowy stosowany wśród osób dotkniętych chorobami z autoagresji: Hashimoto, toczeń rumieniowaty...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie czas na wymówki. Zdrowe odżywianie dla zabieganych – ebook
Milena Nosek
Książka Nie czas na wymówki. Zdrowe odżywianie dla zabieganych to idealna pozycja dla tych, którzy w codziennym ferworze zajęć porzucają zdrowe nawyki lub odkładają zadbanie o zdrowie „na spokojniejszy czas”. Teoretycznie wiemy, co jest zdrowe, a co nie, i jak ważne są odpowiednio zbilansowane posiłki… Tylko ten czas. Skąd go wziąć, by tego wszystkiego dopilnować? W pośpiechu często...Data dostępności:
Data publikacji:
Uczta małego alergika – ebook
Katarzyna Błażejewska-Stuhr
Alergie dotykają coraz więcej dzieci, a z roku na rok liczba ta lawinowo wzrasta. Rodzice coraz częściej zmuszeni są do modyfikowania diety swoich maluchów ze względu na alergie lub pokarmowe nietolerancje. Nie jest to zadanie łatwe - wyeliminować część składników i zachować pyszny smak. Katarzyna Błażejewska-Stuhr obala mit, że posiłki dla alergików nie mogą być smaczne. Podaje zalecenia dietetyczne...Data dostępności:
Data publikacji:
Czysty talerz – ebook
Gwyneth Paltrow
Pyszne jedzenie może uzdrowić ciało. Przeprowadź detoks i odzyskaj równowagę dzięki przepisom na posiłki, które szybko i łatwo przyrządzisz po całym dniu pracy. Posiłki są na tyle zdrowe, że bezpiecznie można zastosować intensywniejszą, zaaprobowaną przez lekarza kurację oczyszczającą. Gwyneth Paltrow wykorzystuje moc prostego, wysokiej jakości jedzenia. Dba o wyśmienity smak i zdrowe składniki,...Data dostępności:
Data publikacji:
Insulinooporność. Leczenie dietą – ebook
Hanna Stolińska-Fiedorowicz
Dokuczają ci bóle głowy, zmęczenie, senność? Masz wzmożoną ochotę na słodycze? Martwi cię wzrost masy ciała? Powodem tych uciążliwych objawów może być insulinooporność, czyli obniżona wrażliwość organizmu na działanie insuliny. Zaburzenie to może prowadzić do cukrzycy typu 2 i innych chorób. Szacuje się, że insulinooporność występuje u niemal 10 milionów ludzi w Polsce. Można zatem powiedzieć, że...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa – ebook
Michelle Berriedale-Johnson
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedz zielone – ebook
Hanna Stolińska-Fiedorowicz Paula Kraśniewska
Wszyscy wiemy, że warzywa są zdrowe. A jednak „statystyczny Polak” zjada dziennie nie więcej niż pięć plasterków ogórka Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań. Jedzenie warzyw kojarzy nam się zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne...Data dostępności:
Data publikacji: