pierwszej
Liczba pozycji: 4
Tajniki czekolady – ebook
Mark Tilling
Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje – od wykazu...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta dla urody. Zdrowa skóra, piękne włosy i paznokcie – ebook
Agata Lewandowska
Marzysz o lśniących, gęstych włosach? Twoje paznokcie są kruche i łamliwe? A może masz kłopoty z cerą i zrobisz wszystko, by wreszcie zaczęła być gładka i naturalnie piękna? Nie musisz wydawać majątku na kosmetyki ani „cudownie” działające reklamowane witaminy. W pierwszej kolejności zadbaj o swoją urodę… od wewnątrz, stosując odpowiednią dietę! Niektóre produkty spożywcze mogą...Data dostępności:
Data publikacji:
KRONOS 2/2018. Schelling – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Kolejny numer kwartalnika „Kronos”, poświęcony metafizyce czasu, zagadce jego wieczności, a także ciemnym przeczuciom co do przyszłości Europy: • F.W.J von Schelling, Światowieki, ułamek z roku 1811 (fragmenty) • Markus Gabriel, Filozofia czasu w Światowiekach Schellinga • Teresa Pedro, Czas według Światowieków F.W.J. von Schellinga • Christophe Bouton, Czas i wolność • Catherine Malabou, Przyszłość...Data dostępności:
Data publikacji:
Kulinarny Lublin. Gastronomia w PRL-u – ebook
Krzysztof Załuski
Rzut oka na lubelską gastronomię w okresie PRL-u, czyli od okresu tuż po wojnie do lat 80-tych XX wieku. Autor przedstawia w tej książce wiele ciekawych informacji i anegdot, a także unikalnych dokumentów dotyczących tej tematyki. Dla młodszych czytelników, nie pamiętających tamtych czasów, będzie to ciekawa lekcja historii i okazja do pogłębienia wiedzy o, modnych ostatnio, czasach PRL-u. Dla starszych...Data dostępności:
Data publikacji: