Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Sztukamięs ze szlachtuza – ebook

CENA NEXTO

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux  

21.07.2021

21.07.2021

polski

328

Czarne

9788381913034

Ocena: 5 (1 oceniający) Oceń produkt

  • EPUB
  • MOBI

Opis

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?

Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.

Autorka

Sztukamięs ze szlachtuza - ebook

35,91 zł 39,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,94 zł

Cena Klubowicza Nexto Premium?

23,94 zł 39,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,94 zł
i
Ładowanie rekomendacji…

Opinie o produkcie

Ocena: 5 (1 oceniający)

1 - 1 z 1 opinii

  • Ocena:5
    Alek/2023-10-08

    Bardzo ciekawa książka opowiadająca jak zmieniały się kulinarne zwyczaje Polaków w ostatnich stuleciach. Obala autorka parę mitów, pisze też o tym jak na nasze kulinarne upodobania wpłynęły czasy PRL-u. Świetna rzecz

1 - 1 z 1 opinii