Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Dzika kuchnia z łąk i lasów – ebook

CENA NEXTO

Monika Gajewska-Okonek  

31.05.2023

15.06.2022

polski

193

Wydawnictwo SBM

978-83-8222-868-7

  • PDF

Opis

W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z mniszka lekarskiego, żołędzi i bukwi parzono kawę. Dziś wiele tych przepisów odeszło w zapomnienie. Niektóre warzywa, dawniej bardzo popularne, obecnie są rzadko stosowane w kuchni. Nazwy, takie jak brukiew, topinambur czy skorzonera, dla wielu osób brzmią egzotycznie. Warto wiedzieć, że są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także smaczne.

Dzika kuchnia z łąk i lasów - ebook

25,17 zł 27,97 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,97 zł

Cena Klubowicza Nexto Premium?

16,78 zł 27,97 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,97 zł
i
Ładowanie rekomendacji…

Opinie o produkcie

Ocena: 0 (0 oceniających)

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!