znalezc
Liczba pozycji: 24
Od śniadania do kolacji – ebook
Maria Siecińska
Czasami nie łatwo jest znaleźć pomysł na szybkie przekąski. W tej książce znajdziesz dla siebie przepis na śniadanie, przekąski na imprezę, na zimno i na ciepło, makarony w różnych postaciach oraz desery.Data dostępności:
Data publikacji:
Hiszpania w 6 dni – ebook
Jakub Strzelecki Agata Siciak
„Hiszpania w 6 dni” to planet podróży, który powinien mieć przy sobie zarówno stały bywalec szos, jak i rozpoczynający swą przygodę z kamperami. W środku znaleźć można propozycję dla 6-dniowej wyprawy kamperowej po hiszpańskim wybrzeżu. Na kolejnych stronach planera znalazły się również informacje na co zwrócić uwagę chcąc pierwszy raz wyjechać w swoją pierwszą podróż samochodową, gdzie zjeść, zatankować...Data dostępności:
Data publikacji:
Na kresach lasów – ebook
Wacław Sieroszewski
„ Na kresach lasów ” to jedna z wielu powieści autorstwa Wacława Sieroszewskiego . Autor przenosi czytelnika do Jakucji, znajdującej się w północnej części Rosji, pokazując życie jej mieszkańców na Syberii. Do małej wioski dociera polski zesłaniec, którego mieszkańcy biorą za Rosjanina. Wraz z nim poznajemy obyczaje Jakutów i przekonujemy się, jak hermetyczna jest to społeczność, jak...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia węgierska – ebook
O-press
Kulinarna sztuka węgierska należy do bardziej znanych i charakterystycznych w Europie. Świat odkrył kuchnię węgierską w 1878 roku, podczas międzynarodowej wystawy w Paryżu, gdzie budapeszteńscy kucharze zaprezentowali prawdziwe sensacje kulinarne. Na szczególną uwagę w tej kuchni zasługują papryka, cebula i czosnek. Na Węgrzech można znaleźć chyba wszystkie odmiany papryki stosowanej w olbrzymiej ilości...Data dostępności:
Data publikacji:
Tom Yum. Moja podróż. Mój smak. Tajlandia – ebook
Izabella Wit-Kossowska
Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że – podobnie jak inne kuchnie narodowe – jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny...Data dostępności:
Data publikacji:
Mniej mięsa – ebook
Sylwia Majcher
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego poradnika „Gotuję, nie marnuję”, znaleźć można fleksitariańskie przepisy dla całej rodziny. Autorka podkreśla, że warto we wszystkich działaniach zachować umiar i do ograniczania mięsa w diecie podchodzić zdroworozsądkowo....Data dostępności:
Data publikacji:
Kod otyłości - książka kucharska dla zdrowia. – ebook
Jason Fung
Dr Jason Fung zainspirował tysiące ludzi na całym świecie do zmiany diety, która odwraca i zapobiega cukrzycy typu 2 oraz ułatwia schudnięcie, dzięki swoim przełomowym, bestsellerowym książkom Kod otyłości i Kod otyłości – książka kucharska. Ta publikacja pomoże Ci znaleźć odpowiedzi na pytania, dlaczego tyjemy i co jest przyczyną cukrzycy typu 2 i otyłości. Dowiesz się, co jeść, aby schudnąć i uniknąć...Data dostępności:
Data publikacji:
Pekin. Informator turystyczny – ebook
Marcin Łochowski Jian Niu-Łochowska
"Chiny to wciąż zagadka dla Zachodu. Niezwykła fascynująca historia i kultura, której po otwarciu się Chin na świat można się wreszcie z bliska przyjrzeć. Do odwiedzin Państwa Środka dodatkowo kuszą turystów i przedsiębiorców boom gospodarczy ostatnich lat i płynne przejście do gospodarki rynkowej. Co można i co warto zobaczyć w Pekinie? Jak się poruszać po mieście? Jak się porozumiewać? Autorzy informatora,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kętrzyn. Miniprzewodnik – ebook
Praca zbiorowa
Miniprzewodnik Wydawnictwa Bezdroża opisujący najważniejsze atrakcje turystyczne miasta bądź regionu. Poznasz historię miejsca, przeczytasz opisy atrakcji turystycznych i (najważniejsze dla turysty) informacje praktyczne: co warto zobaczyć, gdzie szukać noclegu i jak dojechać w miejsce, którego nie można pominąć zwiedzając okolicę. Zapraszamy na wycieczkę! Kętrzyn Do miasta (ok. 35 tys. mieszkańców),...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia turecka – ebook
O-press
Turcja leży na styku dwóch wielkich kręgów kulturowych: europejskiego i arabskiego, taka też jest jej tradycyjna kuchnia, w której dominują dwa główne nurty - specyfika kuchni krajów basenu Morza Śródziemnego i Półwyspu Arabskiego. Jaka jest więc ta kuchnia pogranicza? Ze względu na klimat i ukształtowanie terenu można wyróżnić w niej kilka trendów. Po pierwsze, Turcja jest krajem górzystym, w jej...Data dostępności:
Data publikacji: