zjesc
Liczba pozycji: 5
Tego pokoju nie da się zjeść – ebook
Nicol Hochholczerová
[O KSIĄŻCE] Ona ma lat dwanaście, on – pięćdziesiąt. Ona jest uczennicą, on – jej nauczycielem rysunku. Między nimi rozwija się relacja, z której trudno się później wyplątać. Książka do połknięcia w jeden wieczór, znacznie dłużej potrwa jej przetrawienie. [O AUTORCE] Nicol Hochholczerová (ur. 1999) pochodzi z Rymawskiej Soboty w środkowej Słowacji. Studiuje w Katedrze Grafiki na Wydziale Sztuk Pięknych...Data dostępności:
Data publikacji:
Nastrojowo - Wakacje we Włoszech – audiobook
Rasmus Broe
Zapraszamy na wycieczkę po włoskim miasteczku. Zacznij od pachnącej piekarni, w której możesz zjeść małą focaccię. Następnie odwiedź świątynię podczas nabożeństwa. Potem udaj się na spacer po lokalnym parku miejskim obok klasztoru, gdzie usłyszysz śpiew mnichów. Puść wodze fantazji i poczuj ducha wolności. Nastrojowo Badania wykazały, że dźwięki mogą mieć zarówno relaksujący, jak i stymulujący...Data dostępności:
Data publikacji:
Syrena – ebook
Anton Czechow
“Syrena” to opowiadanie Antoniego Czechowa, jednego z najsłynniejszych rosyjskich pisarzy i dramaturgów. Uznawany jest powszechnie za mistrza małych form literackich. „ Przed nimi stał sekretarz zjazdu Żylin, maleńki człowieczek z baczkami koło uszu, o słodkawym wyrazie twarzy. Uśmiechając się słodziutko i patrząc na grubasa, mówił półgłosem: — Wszyscy jesteśmy teraz głodni, bo zmęczeni...Data dostępności:
Data publikacji:
Emocje. Jak uczucia kształtują nasze myślenie – audiobook
Leonard Mlodinov
Poruszająco głębokie spojrzenie na rolę uczuć w życiu codziennym, które podważa potoczny pogląd, że rozum i emocje są przeciwieństwami Każdego dnia podejmujemy setki decyzji, począwszy od tego, co zjeść na śniadanie, a kończąc na sposobach inwestowania naszych pieniędzy, i żadna z tych decyzji nie byłaby możliwa bez udziału emocji. Od dawna mówi się, że myślenie i odczuwanie to oddzielne i przeciwstawne...Data dostępności:
Data publikacji:
Niż – ebook
Maciej Topolski
Niż Macieja Topolskiego to zbiór próz poetyckich zawierających elementy eseju i reportażu, a poświęconych pracy kelnerskiej. Książka została podzielona na pięć części, w których autor porusza kolejne aspekty pracy w gastronomii. Od rekrutacji przez kontakt z klientem po problematyczne relacje z kucharzami czy właścicielami restauracji. Celem książki jest ukazanie – za pomocą stylu łączącego odległe...Data dostępności:
Data publikacji: