zima
Liczba pozycji: 8
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie pozwól odejść - gwiazdkowy romans erotyczny – audiobook
Nie bała się jeździć, bała się kochać. Trafiła na instruktora wprawnego w obu tych kwestiach. Kolejna zima w życiu Karoliny przynosi zawieruchę, pustkę i ból rozczarowania. Jednak dziewczyna nie poddaje się i pragnie sięgnąć po własne marzenia. Zaczyna od kursu na prawo jazdy, który może okazać się najważniejszym egzaminem jej życia. Pytanie, jak długo będzie potrafiła skupić się za kierownicą, gdy...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia myśliwska – ebook
Magdalena Binkowska
Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych. Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były...Data dostępności:
Data publikacji:
Przesuń granicę – audiobook
Marek Kaminski Leszek Cichy
Co jednym każde zdobywać szczyty, a innych trzyma blisko przy ziemi? Czego dowiadujemy się o ludzkiej naturze w ekstremalnych warunkach? Które doświadczenia z wypraw najbardziej pomagają w życiu codziennym? Czym charakteryzuje się lider i zespół, który potrafi przesuwać granicę niemożliwego? Czego może nauczyć nas samotność? I skąd wiadomo, że Anioł Stróż może mieć lnianą szatę i długą brodę? ...Data dostępności:
Data publikacji:
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety. „Zwierzyna - przeważnie przedmiot zbytku w mieście - w niektórych miejscowościach, oddalonych od kolei i większych osiedli, stanowi najczęściej jadany produkt mięsny. Latem - kaczki dzikie, zimą - zające stanowią podstawę jadłospisów na Kresach wschodnich i nieraz w kłopot wprawiają gospodynie...Data dostępności:
Data publikacji:
10 sposobów na podgrzanie atmosfery - zbiór opowiadań erotycznych na przetrwanie zimy – audiobook
M. Martinez & K. Krakowiak Catrina Curant Ewa Maciejczuk Chrystelle Leroy
„– Zawsze tyle gadasz? – rzucił, a ona parsknęła. – A ty zawsze jesteś takim bucem? – odwarknęła zirytowana jego tonem. Zatrzymał się nagle, złapał ją za ramię i nachylił się tak, że prawie dotknął jej policzka nosem. Wciągnęła głęboko powietrze, pachniał lasem, niczym innym. Zapach mchu, kory, liści, deszczu. Zamarła, a gdy powietrze z jego ust owiało ciepłem jej policzek, zadrżała. Musiał to wyczuć,...Data dostępności:
Data publikacji:
Opowieści ze wsi obok – audiobook
Mirosław Miniszewski
Najoryginalniejsza audiobookowa premiera 2022! Tuż za miedzą żyją pogańskie zjawy i znachorki, na bagnach bez wieści giną urzędnicy, a nawiedzone karuzele mordują wysłanników ministerstwa… Audiobook „Opowieści ze wsi obok” genialnie czytany przez Macieja Stuhra to raz pełna humoru, raz mroczna, a zawsze ekscytująca podróż na Podlasie. Na podlaskim odludziu, wśród bagien i trzęsawisk, tuż obok mrocznej...Data dostępności:
Data publikacji:
Co nas nie zabije – audiobook
Scott Carney
Wim Hof, holenderski guru sprawności fizycznej, utrzymuje, że potrafi kontrolować temperaturę swojego ciała oraz panować nad reakcjami układu odpornościowego wyłącznie za pomocą siły umysłu. Kiedy dziennikarz śledczy Scott Carney zobaczył zdjęcie niemal nagiego Hofa siedzącego na lodowcu, potraktował je z zawodowym sceptycyzmem. Postanowił wziąć udział w szkoleniu prowadzonym przez Hofa, aby „zdemaskować...Data dostępności:
Data publikacji: