zdrowa żywność
Liczba pozycji: 7
Zdrowie – e-wydanie – 6/2020
Pismo zachęcające do dbania o zdrowie, dobrą kondycję i urodę. Skierowane przede wszystkim do kobiet, ponieważ to one najlepiej troszczą się o zdrowie własne i swoich rodzin. Poradnik dla poszukujących informacji o tym, jak poprawić jakość życia, uniknąć chorób, czuć się zdrowo i pięknie. Zawiera działy: - PORADNIK MEDYCZNY: codzienne dolegliwości, profilaktyka, przegląd leków, - SALON URODY: pielęgnacja,...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 2,85 zł
Opinie o produkcie3,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,85 zł- Dostęp online PDF
Małe sekrety – ebook
Jennifer Hillier
Wystarczy jeden mały sekret, żeby twoje życie rozsypało się jak domek z kart… Marin miała idealne życie. Jej mąż, Derek, którego poznała jeszcze na studiach, prowadzi własną firmę produkującą zdrową żywność, ona sama jest właścicielką kilku luksusowych salonów fryzjerskich. Są poważaną i podziwianą w Seattle parą, cieszącą się ponadto szczęśliwym życiem rodzinnym - do czasu, aż ich czteroletni...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta uzdrawiająca organizm – ebook
Magdalena Makarowska
Żywność leczy! Ale może też truć! Nie ma ludzi, którzy mają TYLKO nadwagę. Nadmiernej tuszy zawsze towarzyszą schorzenia, które dodatkowo wyniszczają organizm. Jest to zespół metaboliczny, zaburzenia hormonalne, insulinooporność i cukrzyca, nietolerancje pokarmowe i choroby autoimmunologiczne, miażdżyca i schorzenia serca, zespół wielotorbielowatych jajników i trudności z zajściem w ciążę. Coraz częściej...Data dostępności:
Data publikacji:
Ścięgna konsumpcyjne. Próby z kulturoznawstwa krytycznego – ebook
Wojciech J. Burszta Mariusz Czubaj
Książka, którą czytelnik ma przed sobą, jest skromną próbą zastosowania założeń kulturoznawstwa krytycznego podjętą przede wszystkim przez najmłodszą generację badaczek i badaczy reprezentujących polską antropologię i kulturoznawstwo. Tytuł tomu, Ścięgna konsumpcyjne, nie jest przypadkowy. Jego anegdotyczne źródło odwołuje się do pewnego tajemniczego składnika widniejącego w składzie „Konserwy...Data dostępności:
Data publikacji:
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską – ebook
Beata Anna Dąbrowska
Zdrowie zakręcone w słoikach Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Tak dziś jemy. Biografia jedzenia – ebook
Bee Wilson
Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów. Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia. Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom,...Data dostępności:
Data publikacji:
DNA żywienia – ebook
Catherine Shanahan Luke Shanahan
Autorka przedziera się przez meandry różnorakich, niejednokrotnie sprzecznych i budzących wątpliwości teorii dotyczących odżywiania, udowadniając, że powrót do sprawdzonych praktyk naszych przodków może de facto zapewnić dłuższe, zdrowsze i pełniejsze energii życie. Lekarka i biochemiczka Catherine Shanahan przeanalizowała tradycje kulinarne społeczności słynących z dobrego zdrowia i długowieczności....Data dostępności:
Data publikacji: