xavier
Liczba pozycji: 5
Komisarz Maigret: Maigret ma skrupuły – ebook
Georges Simenon
Najpierw do biura Maigreta przychodzi Xavier Marton, by powiedzieć, że ma pewne podejrzenia, iż żona chce go otruć. Po niedługim czasie komisarza odwiedza żona tamtego, przyznając, że Xavier ma problemy natury psychicznej. I teraz Maigret staje przed najtrudniejszym dylematem w swej karierze: czy wszczynać śledztwo, skoro nie ma ofiary? A jeśli zbagatelizuje sprawę, czy nie okaże się, że ktoś jednak...Data dostępności:
Data publikacji:
Czwarty K – ebook
Mario Puzo
Thriller polityczny najwyższej klasy, który sam Mario Puzo określił swoim najambitniejszym dziełem. Pełna zwrotów akcji, błyskotliwa i prorocza powieść, przewidująca wydarzenia, które zmieniły bieg historii stanów zjednoczonych i całego świata. Nowe wydanie w pięknej szacie graficznej, będące częścią serii wznowień ukazującej różnorodność dorobku słynnego pisarza. Wygląda na to, że dla USA...Data dostępności:
Data publikacji:
Vaterland – ebook
Robert Harris
WZNOWIENIE JEDNEJ Z NAJPOPULARNIEJSZYCH POWIEŚCI ROBERTA HARRISA, W KTÓREJ MISTRZ PROZY HISTORYCZNEJ TWORZY ALTERNATYWNĄ WERSJĘ RZECZYWISTOŚCI. Vaterland przekracza konwencję thrillera politycznego. „The Washington Post” Na szczęście to tylko fikcja… Rok 1964. Niemcy przed dwudziestu laty wygrały wojnę. Trzecia Rzesza sięga Uralu. Berlin żyje zbliżającymi się 75....Data dostępności:
Data publikacji:
Seria kryminałów kulinarnych tom 2.: Czerwone złoto – ebook
Tom Hillenbrand
Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer...Data dostępności:
Data publikacji:
Seria kryminałów kulinarnych tom 1.: Diabelski owoc – ebook
Tom Hillenbrand
Kryminał dla smakoszy! Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem. Jednak pewnego dnia w jego lokalu umiera znany paryski krytyk kulinarny – i nagle na Kieffera pada podejrzenie...Data dostępności:
Data publikacji: