wydanie
Liczba pozycji: 59
Skarby świata. Wydanie 2 – ebook
Opracowanie zbiorowe
Album Skarby świata przedstawia najbardziej widowiskowe budowle z całego globu – od budynków sakralnych po konstrukcje wykorzystujące najnowsze rozwiązania technologiczne. W książce można również obejrzeć zdjęcia najpiękniejszych i najbardziej niesamowitych obiektów ukształtowanych przez naturę w ciągu milionów lat.Data dostępności:
Data publikacji:
Skarby UNESCO. Wydanie 2014 – ebook
Opracowanie zbiorowe
Książka prezentuje najbardziej niezwykłe skarby świata naturalnego oraz wspaniałe wytwory działalności człowieka, które wpisane zostały na Listę Światowego Dziedzictwa Kulturalnego i Przyrodniczego UNESCO, tj. 1007 obiektów zaktualizowanych w 2014 roku. Opisy poszczególnych obiektów zilustrowane są interesującymi fotografiami.Data dostępności:
Data publikacji:
POLSKA. Wydanie ekskluzywne – ebook
Opracowanie zbiorowe
Ekskluzywny, bogato ilustrowany album prezentuje najcenniejsze walory Polski – najpiękniejsze i najbardziej wartościowe dobra kultury, sztuki, przyrody i architektury. Historia pisana dziełami najwybitniejszych polskich malarzy i fotografików obrazuje burzliwe dzieje, jakie miały wpływ nie tylko na dzisiejszy kształt granic, ale także na bogactwo tradycji i obyczajów. Polska jest piękna i nie warto...Data dostępności:
Data publikacji:
Motylek (wydanie filmowe) – audiobook
Katarzyna Puzyńska
Doskonale skonstruowany kryminał, gęsta atmosfera małej społeczności i zagadki z przeszłości, które nigdy nie miały ujrzeć światła dziennego. W mroźny zimowy poranek na skraju wsi zostaje znalezione ciało zakonnicy. Początkowo wygląda na to, że kobietę potrącił samochód. Szybko okazuje się jednak, że ktoś ją zabił i potem upozorował wypadek. Kilka dni później ginie kolejna osoba. Ofiary nie wydają...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie świata. Wydanie 2 – ebook
Mira Bernardes-Rusin
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Niezwykłe miejsca świata. Wydanie 2 – ebook
Opracowanie zbiorowe
Każdy zakątek Ziemi jest inny i niepowtarzalny – to zasługa zarówno Matki Natury, jak i cywilizacji ludzkiej. Nie da się przecież porównać piękna dzikiej dżungli do czaru paryskich uliczek. Każde z tych miejsc jest wyjątkowe i piękne. Książka Niezwykłe miejsca świata prezentuje najbardziej zadziwiające i zniewalające zakątki Ziemi: od melancholijnych krajobrazów Skandynawii przez nowoczesne metropolie...Data dostępności:
Data publikacji:
Jack Reacher. Elita zabójców (wydanie filmowe) – audiobook
Lee Child
Powieść, na podstawie której powstaje drugi sezon popularnego i cenionego serialu „Reacher”. W roli głównej charyzmatyczny Alan Ritchson, który zaskarbił sobie sympatię zarówno wieloletnich czytelników Lee Childa, jak i nowych fanów serii o Jacku Reacherze. Już wkrótce na platformie Amazon Prime! Z Jackiem Reacherem się nie zadziera. Żadnego telefonu, żadnego adresu. Po odejściu z...Data dostępności:
Data publikacji:
Podróż do środka Ziemi – ebook
Juliusz Verne
"Podróż do środka Ziemi" to powieść Juliusza Verne'a z cyklu literackiego - Niezwykłe podróże. Profesor mineralogii Otto Lidenbrock oraz jego bratanek, sierota Axel podróżują pod powierzchnią Ziemi gdzie przeżywają fascynujące przygody. Wydanie jest opatrzone wspaniałymi ilustracjami Édouarda Riou.Data dostępności:
Data publikacji:
20.000 mil podmorskiej żeglugi – ebook
Juliusz Verne
"20.000 mil podmorskiej żeglugi" to słynna powieść przygodowa i fantastyczno-naukowa Juliusza Verne'a. Jest to druga część tak zwanej dużej trylogii Juliusza Verne’a ("Dzieci kapitana Granta", "20.000 mil podmorskiej żeglugi", "Tajemnicza wyspa"). Wydanie posiada wspaniałe ilustracje autorstwa Alphonse'a de Neuville'aData dostępności:
Data publikacji:
Na węgierskim stole. Pysznie i domowo – ebook
Klara Molnar
Bogato ilustrowana książka o tym, jak gotować po madziarsku wykorzystując tradycyjne receptury rodzinne, napisana przez rodowitą Węgierkę Klárę Molnár wraz z dziennikarzem i hungarystą Tadeuszem Olszańskim. Na polskim rynku brakowało publikacji opisującej i uprzystępniającej węgierską sztukę kulinarną z całym jej bogactwem zapachów i smaków, ponieważ od dłuższego czasu nikt nie pokusił się o jej wydanie....Data dostępności:
Data publikacji: