wsrod
Liczba pozycji: 36
25 sałatek z kurczaka – ebook
Urszula Forenc
25 przepisów na popularne w Europie i USA sałatki z kurczakiem. Wśród róznorodnych przepisów kazdy znajdzie coś dla siebie.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie Świata – ebook
Opracowanie zbiorowe
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie świata. Wydanie 2 – ebook
Mira Bernardes-Rusin
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie świata – ebook
Mira Bernardes-Rusin
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Historia świata każdego dnia – ebook
Beata Pomykalska Paweł Pomykalski
Bogato ilustrowana książka zapoznaje czytelnika z najciekawszymi i najważniejszymi wydarzeniami, których rocznica przypada w danym dniu roku kalendarzowego. Wśród nich znalazły się takie przełomowe momenty dla historii naszego globu, jak wybuchy wojen i bitew czy wystrzelenie w kosmos pierwszego sztucznego satelity Ziemi i wyemitowanie pierwszego na świecie znaczka pocztowego.Data dostępności:
Data publikacji:
Atlas wędzonek i wyrobów domowych – ebook
Marta Szydłowska
Przygotowywanie domowych wyrobów to piękna polska tradycja kulinarna. Produkty te są naturalne, świeże i zdrowe, nie zawierają szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak barwniki, konserwanty i ulepszacze. Książka zawiera wiele ciekawych i sprawdzonych pomysłów na własnoręcznie wytwarzane przysmaki. Wśród nich znajdują się zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowatorskie pomysły wzbogacone o nowe...Data dostępności:
Data publikacji:
Rzym i Jerozolima – ebook
Aleksander Krawczuk
Trylogia Aleksandra Krawczuka, na którą składają się książki: Herod król Judei, Tytus i Berenika oraz Rzym i Jerozolima, przedstawia skomplikowane i dramatyczne dzieje stosunków między państwem rzymskim a Judeą w dobie rodzącego się chrześcijaństwa. Jej chronologiczne ramy wyznaczają daty wkroczenia Pompejusza do świątyni jerozolimskiej w 63 roku p.n.e. oraz stłumienia powstania żydowskiego w latach...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Pięciu Przemian dla początkujących. – ebook
Anna Czelej
Gotowanie według Pięciu Przemian jeszcze nigdy nie było takie łatwe! Dzięki temu prostemu i praktycznemu poradnikowi poznasz zasady diety, smaki, przemiany oraz kolejność dodawania składników. Dodatkowo Autorka, propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią przyrody, przygotowała dla Ciebie 100 przepisów na dania bezglutenowe i wegetariańskie, wśród których znajdziesz łatwe do przyrządzenia pieczywo,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kosmos – ebook
Tomasz Rożek
Tomasz Rożek – numer 1 wśród polskich popularyzatorów wiedzy, autor bestsellerowej „Nauka to lubię” przedstawia kolejną książkę familijną przybliżającą młodym czytelnikom najciekawsze zagadnienia ze świata nauki. Tym razem autor skupia się na obiektach, których wielkość jest z perspektywy człowieka często nie do wyobrażenia. Jakie tajemnice kryje przed nami kosmos? Jaki obiekt porusza się najszybciej...Data dostępności:
Data publikacji:
Superfoods, czyli żywność o wysokiej wartości odżywczej – ebook
Beata Cieślowska Patrycja Cieślowska
W dobie coraz większej świadomości żywieniowej poszukujemy nieprzetworzonych pokarmów bogatych w cenne dla zdrowia składniki. Warto przyjrzeć się produktom z kategorii superfoods. Zaskakujące, jak wiele jest ich wśród naszych typowo polskich towarów: pomidory, warzywa kapustne, czarnuszka, kasze. Coraz łatwiej dostępne są również produkty egzotyczne, jak jagody goji czy tofu posiadające niezwykle cenne...Data dostępności:
Data publikacji: