warzyw
Liczba pozycji: 89
Lecznicze właściwości warzyw oraz 390 prostych przepisów na smaczne potrawy – ebook
Dobrosław Miód
Publikacja zawiera szerokie informacje na temat warzyw uprawnych i dzikich: pochodzenie, wępowanie, surowiec, zawartość, działanie i zastosowanie lecznicze, kulinarne. Wydanie dostępne w nowej wersji formatu MOBI .Data dostępności:
Data publikacji:
Uprawa warzyw – ebook
O-press
Warzywa to rośliny zielne, które służą człowiekowi za pokarm w postaci naturalnej, bez konieczności technologicznego przerobu, co też stanowi ich ogromną zaletę. Mogą one być spożywane w całości lub tylko częściowo np. nasiona, kwiatostany, owoce, pędy, liście, korzenie. Można je zjadać na surowo, ugotowane, usmażone lub upieczone. Mogą być używane jako podstawowy produkt domowych przetworów, ważny...Data dostępności:
Data publikacji:
Inwazja kosmicznych warzyw – ebook
Philip Reeve
Tom 1 zabawnych i magicznych przygód Bustera Baylissa autorstwa Philipa Reeve’a KOSMICZNE WARZYWA ATAKUJĄ MIASTECZKO! Przejmują kontrolę nad ludzkimi umysłami i zmieniają mieszkańców Smogley w niewolników. Rosną w zastraszającym tempie. Wkrótce zaczną zjadać ludzi. Buster musi znaleźć sposób, jak uratować miasto przed krwiożerczymi superbrukselkami… PHILIP REEVE , brytyjski autor kilkunastu książek...Data dostępności:
Data publikacji:
500 owoców i warzyw – ebook
Agnieszka Gawłowska
Książka "500 owoców i warzyw" to kompendium wiedzy na temat jadalnych roślin, zarówno tych popularnych, powszechnie hodowanych, jak i bardziej egzotycznych. Atlas zawiera charakterystykę 500 gatunków owoców, warzyw oraz roślin użytkowych, które zostały uszeregowane alfabetycznie. Opisy przybliżają ich cechy morfologiczne, występowanie, wymagania, wskazówki pielęgnacyjne oraz propozycje zastosowania...Data dostępności:
Data publikacji:
Z warzyw można zrobić wszystko. Warzywne historie – ebook
Karolina Hyży
Z warzyw można zrobić wszystko – właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne wartości odżywczych, zapobiegają chorobom i mają niewielką kaloryczność. Wobec tak wielu korzyści zdrowotnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Best Seler i zagadka znikających warzyw – ebook
Mikołaj Marcela
Poznaj duchowe życie warzyw. Odwiedź Zwierzogród w wersji vege! Niezwykła powieść grozy i kryminał dla najmłodszych w jednym! Tej nocy niemal całe Jarzynowo przybyło na urodziny Melki Brukselki. Miejscowy bajarz, Hilary Czosnek, do późnego wieczora zabawia młode warzywka swoimi opowieściami grozy o wampiju. Nie wszyscy ich jednak słuchają. Najstarsza siostra Melki, nastoletnia Anielka, wybiera...Data dostępności:
Data publikacji:
Elektrolity. Woda życia. Dlaczego picie soków z kiszonek, z warzyw i owoców oraz szczypta soli, są ważne? – audiobook
Renata Zarzycka
Czym są elektrolity i gdzie w codziennym żywieniu znajdują się? Czym jest roślinny bioenergoterapeuta i ile wspólnego ma z energią i elektrolitami? Gdzie najlepiej ich szukać? Co wspólnego z elektrolitami może mieć woda z zielonego kokosu oraz sok z warzyw i owoców? Dlaczego woda z kiszonek przewodzi pąd i co to oznacza dla naszego organizmu? Na jakiej zasadzie kilka ogórków kiszonych połączonych ze...Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywa strączkowe w kuchni greckiej – ebook
Izabela Panopulos
„Warzywa strączkowe w kuchni greckiej” to zbiór ponad pięćdziesięciu receptur na sałatki, zupy, dania gotowane oraz zapiekane. Wszystkie z wykorzystaniem warzyw strączkowych.Data dostępności:
Data publikacji:
Niezwykłe zalety zielonych koktajli. Dieta chlorofilowa – ebook
Colette Herve-Pairain Nadege Pairain
Pyszny zielony koktajl nazywany smoothie zrobił zawrotną karierę na świecie. Ta oryginalna kompozycja warzyw liściastych i różnych owoców z pewnością jest idealnym rozwiązaniem, by z przyjemnością skonsumować zalecaną dzienną porcję pięciu owoców i warzyw, gwarantujących doskonałą formę. Niezwykłe walory zdrowotne zielonych koktajli wynikają z zawartości najcenniejszych składników odżywczych, niezbędnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia francuska – ebook
O-press
Jedzenie pełni ogromnie ważną rolę w życiu Francuzów. Jakość potraw ma swoje źródło w niespotykanej dbałości o surowiec. Prawdziwy kuchmistrz, choćby ten domowy, nie szuka mięsa czy warzyw w supermarkecie, jeśli tylko może, kupi je na pobliskim bazarku lub u znanego, pewnego sprzedawcy. Następny warunek to absolutna świeżość produktów. Jest to bardzo waż· ne, bowiem większość warzyw i dodatków...Data dostępności:
Data publikacji: