warzyw
Liczba pozycji: 31
Uprawa warzyw – ebook
O-press
Warzywa to rośliny zielne, które służą człowiekowi za pokarm w postaci naturalnej, bez konieczności technologicznego przerobu, co też stanowi ich ogromną zaletę. Mogą one być spożywane w całości lub tylko częściowo np. nasiona, kwiatostany, owoce, pędy, liście, korzenie. Można je zjadać na surowo, ugotowane, usmażone lub upieczone. Mogą być używane jako podstawowy produkt domowych przetworów, ważny...Data dostępności:
Data publikacji:
Niezwykłe zalety zielonych koktajli. Dieta chlorofilowa – ebook
Colette Herve-Pairain Nadege Pairain
Pyszny zielony koktajl nazywany smoothie zrobił zawrotną karierę na świecie. Ta oryginalna kompozycja warzyw liściastych i różnych owoców z pewnością jest idealnym rozwiązaniem, by z przyjemnością skonsumować zalecaną dzienną porcję pięciu owoców i warzyw, gwarantujących doskonałą formę. Niezwykłe walory zdrowotne zielonych koktajli wynikają z zawartości najcenniejszych składników odżywczych, niezbędnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia francuska – ebook
O-press
Jedzenie pełni ogromnie ważną rolę w życiu Francuzów. Jakość potraw ma swoje źródło w niespotykanej dbałości o surowiec. Prawdziwy kuchmistrz, choćby ten domowy, nie szuka mięsa czy warzyw w supermarkecie, jeśli tylko może, kupi je na pobliskim bazarku lub u znanego, pewnego sprzedawcy. Następny warunek to absolutna świeżość produktów. Jest to bardzo waż· ne, bowiem większość warzyw i dodatków...Data dostępności:
Data publikacji:
Zielona uczta. Wiosna, lato – ebook
Nigel Slater
To proste, nowoczesne pomysły na potrawy z warzyw, owoców, kasz i makaronów. Idealne dla osób, dla których liczy się smak, ale też łatwość przygotowania, i dla tych, którzy chcą jeść mniej mięsa. W drugiej połowie 2020 roku w księgarniach pojawi się "Zielona uczta: jesień, zima". " /> Coś wspaniałego! – Nigella Lawson "Zielona uczta: wiosna, lato" to nowy zbiór apetycznych przepisów w duchu...Data dostępności:
Data publikacji:
Leki z ogrodu – ebook
Jadwiga Górnicka
Dr Jadwiga Górnicka opisuje lecznicze właściwości produktów, które znajdujemy na co dzień w sklepie, spiżarni, lodówce czy we własnym ogródku. Autorka odkrywa przed czytelnikiem niezwykłe tajemnice popularnych warzyw, owoców, przypraw i ziół. Tłumaczy, jak dawkować i podawać preparaty ziołowe oraz podaje przeciwwskazania do ich stosowania. Radzi także, jak zbierać, suszyć i przechowywać zioła....Data dostępności:
Data publikacji:
Roślinne koktajle – ebook
Karolina Hyży
Nowa Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności wskazuje, że dla zachowania zdrowia i energii podstawą powinny być aktywność fizyczna oraz spożywanie dużej ilości warzyw i owoców. Wypijanie szklanki koktajlu pełnego odżywczych składników będzie nie tylko smaczną alternatywą do monotonnych posiłków, ale również przyczyni się do wypełnienia zaleceń zdrowotnych. W książce zaprezentowano ponad 100 pomysłów...Data dostępności:
Data publikacji:
Przygody Jagody – ebook
Justyna Szlęzak
Jakie supermoce mają warzywa i owoce? Dlaczego trzeba pamiętać o piciu wody? Czy na pewno warto nie jeść śniadania? Tego wszystkiego dowiecie się razem z Jagódką, bohaterką książki. Ta rezolutna dziewczynka przeżywa wiele przygód. Jest uważną obserwatorką i wyciąga ciekawe wnioski o otaczającym ją świecie. Przygody Jagody to zbiór opowieści o niezwykłej dziewczynce, która poprzez zabawę zachęca...Data dostępności:
Data publikacji:
Ziemniak. Wyznanie miłości – ebook
Ina - Janine Johnsen
ZAKOCHAJ SIĘ W ZIEMNIAKACH! Czy można nie kochać ziemniaków? To jedno z najbardziej dostępnych, przyjaznych dla środowiska, niedrogich i uniwersalnych warzyw. Nuda? Nic podobnego! Wystarczy zajrzeć do książki. Norweska blogerka kulinarna proponuje niemal 100 prostych przepisów, w których ziemniak jest gwiazdą. Okazuje się, że nawet zwykłym ziemniakiem można zaimponować na obiedzie. Można też bez...Data dostępności:
Data publikacji:
Rolnictwo ekologiczne i jego ukryty potencjał – ebook
Praca zbiorowa
Poruszane zagadnienia: Rolnictwo ekologiczne w Polsce coraz popularniejsze, Od czego zacząć ekologiczną uprawę warzyw, Użycie terminu bio zawsze oznacza ekologiczną metodę produkcji, Trudna uprawa ekopomidora, Brokuł w uprawie zwykłej i ekologicznej, Jak przestawić gospodarstwo z konwencjonalnego na ekologiczne, Uprawa ekologiczna na polu po kukurydzy i burakach cukrowych, Metoda...Data dostępności:
Data publikacji:
Kalimera. Grecka kuchnia radości – ebook
Dionisios Sturis
Dionisios Sturis odkrywa sekrety najlepszych greckich potraw w barwnej opowieści o swojej drugiej ojczyźnie. Jest to nietypowa książka kucharska, w której przewodnik po krainie smaków i zapachów zmienia się w piękną opowieść o rodzinie i miłości do gotowania. To także ciekawa opowieść o Grecji i jej mieszkańcach. Tu gotuje się rodzinnie, myśląc o biesiadzie, bo Grecy wiedzą, że przy stole dzieją się...Data dostępności:
Data publikacji: