warzyw
Liczba pozycji: 30
Uprawa warzyw – ebook
O-press
Warzywa to rośliny zielne, które służą człowiekowi za pokarm w postaci naturalnej, bez konieczności technologicznego przerobu, co też stanowi ich ogromną zaletę. Mogą one być spożywane w całości lub tylko częściowo np. nasiona, kwiatostany, owoce, pędy, liście, korzenie. Można je zjadać na surowo, ugotowane, usmażone lub upieczone. Mogą być używane jako podstawowy produkt domowych przetworów, ważny...Data dostępności:
Data publikacji:
Elektrolity. Woda życia. Dlaczego picie soków z kiszonek, z warzyw i owoców oraz szczypta soli, są ważne? – audiobook
Renata Zarzycka
Czym są elektrolity i gdzie w codziennym żywieniu znajdują się? Czym jest roślinny bioenergoterapeuta i ile wspólnego ma z energią i elektrolitami? Gdzie najlepiej ich szukać? Co wspólnego z elektrolitami może mieć woda z zielonego kokosu oraz sok z warzyw i owoców? Dlaczego woda z kiszonek przewodzi pąd i co to oznacza dla naszego organizmu? Na jakiej zasadzie kilka ogórków kiszonych połączonych ze...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia francuska – ebook
O-press
Jedzenie pełni ogromnie ważną rolę w życiu Francuzów. Jakość potraw ma swoje źródło w niespotykanej dbałości o surowiec. Prawdziwy kuchmistrz, choćby ten domowy, nie szuka mięsa czy warzyw w supermarkecie, jeśli tylko może, kupi je na pobliskim bazarku lub u znanego, pewnego sprzedawcy. Następny warunek to absolutna świeżość produktów. Jest to bardzo waż· ne, bowiem większość warzyw i dodatków...Data dostępności:
Data publikacji:
Zielona uczta. Wiosna, lato – ebook
Nigel Slater
To proste, nowoczesne pomysły na potrawy z warzyw, owoców, kasz i makaronów. Idealne dla osób, dla których liczy się smak, ale też łatwość przygotowania, i dla tych, którzy chcą jeść mniej mięsa. W drugiej połowie 2020 roku w księgarniach pojawi się "Zielona uczta: jesień, zima". " /> Coś wspaniałego! – Nigella Lawson "Zielona uczta: wiosna, lato" to nowy zbiór apetycznych przepisów w duchu...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji:
Przygody Jagody – ebook
Justyna Szlęzak
Jakie supermoce mają warzywa i owoce? Dlaczego trzeba pamiętać o piciu wody? Czy na pewno warto nie jeść śniadania? Tego wszystkiego dowiecie się razem z Jagódką, bohaterką książki. Ta rezolutna dziewczynka przeżywa wiele przygód. Jest uważną obserwatorką i wyciąga ciekawe wnioski o otaczającym ją świecie. Przygody Jagody to zbiór opowieści o niezwykłej dziewczynce, która poprzez zabawę zachęca...Data dostępności:
Data publikacji:
Ziemniak. Wyznanie miłości – ebook
Ina - Janine Johnsen
ZAKOCHAJ SIĘ W ZIEMNIAKACH! Czy można nie kochać ziemniaków? To jedno z najbardziej dostępnych, przyjaznych dla środowiska, niedrogich i uniwersalnych warzyw. Nuda? Nic podobnego! Wystarczy zajrzeć do książki. Norweska blogerka kulinarna proponuje niemal 100 prostych przepisów, w których ziemniak jest gwiazdą. Okazuje się, że nawet zwykłym ziemniakiem można zaimponować na obiedzie. Można też bez...Data dostępności:
Data publikacji:
Rolnictwo ekologiczne i jego ukryty potencjał – ebook
Praca zbiorowa
Poruszane zagadnienia: Rolnictwo ekologiczne w Polsce coraz popularniejsze, Od czego zacząć ekologiczną uprawę warzyw, Użycie terminu bio zawsze oznacza ekologiczną metodę produkcji, Trudna uprawa ekopomidora, Brokuł w uprawie zwykłej i ekologicznej, Jak przestawić gospodarstwo z konwencjonalnego na ekologiczne, Uprawa ekologiczna na polu po kukurydzy i burakach cukrowych, Metoda...Data dostępności:
Data publikacji:
Kalimera. Grecka kuchnia radości – ebook
Dionisios Sturis
Dionisios Sturis odkrywa sekrety najlepszych greckich potraw w barwnej opowieści o swojej drugiej ojczyźnie. Jest to nietypowa książka kucharska, w której przewodnik po krainie smaków i zapachów zmienia się w piękną opowieść o rodzinie i miłości do gotowania. To także ciekawa opowieść o Grecji i jej mieszkańcach. Tu gotuje się rodzinnie, myśląc o biesiadzie, bo Grecy wiedzą, że przy stole dzieją się...Data dostępności:
Data publikacji:
Koktajle. Przygotuj to sam! – ebook
Praca zbiorowa
Koktajle dodają energii, dostarczają składników odżywczych, można je tworzyć z ulubionych składników na wiele sposobów. A co jeszcze jest ważne? Że są one teraz modne. Większość chce się przestawić na zdrowy tryb życia, spożywając owoce i warzywa. Właśnie w formie koktajli, są one bardzo smaczne i orzeźwiające. Zamieszczone w tej książce przepisy pozwalają cieszyć się wspaniałym smakiem oraz doskonałym,...Data dostępności:
Data publikacji: