w warszawie
Liczba pozycji: 4
Bohaterowie z podwórka – ebook
Krzysztof Fabrowski Kamila Ptasińska
“Bohaterowie z podwórka” to opowieść o niesamowitych przygodach młodych bohaterów, którym przyszło żyć i walczyć podczas Powstania Warszawskiego. Historie pełne emocji, szybkich zwrotów akcji mrożących krew w żyłach, patriotycznych refleksji i wzruszających scen miłosnych. Przygoda przeplatana faktami z Powstania Warszawskiego, takimi jak kanały, zrzuty, śluby czy barykady na ulicach stolicy. ...Data dostępności:
Data publikacji:
Ktoś jedyny na świecie – ebook
Katarzyna Wit-Formela
Świat Julii to klimatyczny dom w sercu Mazur i towarzystwo ojca, przy którym czuje się bezpieczna. Dziewczyna z wielką niechęcią wybiera się na wakacje do swojej matki-artystki mieszkającej w Warszawie. Nie myśli jednak o podboju stolicy, wręcz przeciwnie, zamierza ten czas wykorzystać na czytanie i naukę. Tymczasem okazuje się, że w życiu matki przez ostatni rok zaszły wielkie zmiany. Zamieszkała...Data dostępności:
Data publikacji:
Cuda z herbaty – ebook
Jerzy Czapla
Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji: