tym
Liczba pozycji: 147
Fitness Styl Życia. Dieta dla osób +40 – ebook
Adrian Garus Tomasz Garus
Ile razy zastanawiałaś się, mijając zgrabną dziewczynę na ulicy: jak ona to robi? Czemu jest taka zgrabna? Dlaczego moja dieta się nie sprawdza? I jeszcze te postanowienia, że od jutra chudnę… Odpowiedź jest prosta: im więcej dbasz o siebie, im więcej zwracasz uwagi na to, co jesz, tym więcej radości sprawia Ci spadek wagi i tym bardziej poprawia się Twoje samopoczucie – bo stajesz się pewniejsza siebie....Data dostępności:
Data publikacji:
Przyrządzanie ryb morskich – ebook
SERIA JEŚĆ TRZEBA
Seria „Jeść trzeba” to wybór różnego typu przepisów kulinarnych. Tym razem 100 przepisów na różnego typu potrawy z ryb morskich.Data dostępności:
Data publikacji:
Zwrot historyczny w badaniach filmoznawczych – ebook
Michał Pabiś-Orzeszyna
Michał Pabiś-Orzeszyna podjął się tematu niełatwego, również ze względu na konieczność uporządkowania znacznej materii. Nie tylko wywiązał się dobrze z tego zadania, ale z uporządkowania tego uczynił jedną z największych wartości swojej książki. Publikacja nie tylko stanowi nader kompetentne kompendium wiedzy o tzw. zwrocie historycznym w badaniach filmoznawczych, lecz także zaproszenie do dyskusji...Data dostępności:
Data publikacji:
Alkestis – ebook
Eurypides
Alkestis to dramat Eurypidesa, największego obok Ajschylosa i Sofoklesa tragika starożytnej Grecji. Alkestis to jedno z najbardziej wzruszających dzieł greckiej tragedii. Dramat Eurypidesa to nie tylko doskonały przykład greckiej sztuki dramatycznej, ale również opowieść o miłości, poświęceniu i odwadze, która porusza serca czytelników. Alkestis to piękna historia o tym, jak ludzie potrafią kochać...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie jem… więc gotuję. Diety przy nietolerancjach pokarmowych – ebook
Małgorzata Górnikowska
Nie jem… więc gotuję to książka kucharska wychodząca naprzeciw osobom zmagającym się z alergiami pokarmowymi. Autorka proponuje w niej smaczne i bogate w składniki odżywcze potrawy bez glutenu, jajek, mleka krowiego, drożdży, orzechów, kukurydzy, migdałów, miodu i kakao. Zgromadzone przez nią przepisy na pieczywo, apetyczne smarowidła, zupy, dania główne, przekąski, sałatki i desery pozwalają na komponowanie...Data dostępności:
Data publikacji:
Mistrzowska kuchnia – ebook
Mateusz Sielonka
Czy dania rodem z najlepszych restauracji świata można przygotować w domowym zaciszu? Oczywiście! „Mistrzowska kuchnia” zawiera przepisy, którymi mogliby pochwalić się najbardziej rozpoznawalni szefowie kuchni. W tym wydaniu autor przedstawia przepisy na dania wegańskie.Data dostępności:
Data publikacji:
Zbiór Partytur – ebook
Kamil Jamrozik
Chronologiczny zbiór sześciu partytur muzyki klasycznej. Utwory zebrane w tym tomie to utwory orkiestralne, na pianino oraz organy. W skład tomu wchodzą: — ,,Autumna” — ,,Hiemsa” — ,,Canticum Sancti Stephanus” — ,,Mattina di Primavera” — ,,Temporale Estivo” — ,,Fonsa”Data dostępności:
Data publikacji:
Bolesław Śmiały – ebook
STANISŁAW WYSPIAŃSKI
Monolog wierszowany ukazuje konflikt między Bolesławem Śmiałym a biskupem Stanisławem, zabitym przez króla. Autor przedstawił konflikt z perspektywy Bolesława, ukazał przy tym liczne szczegóły z historii Polski. Wyspiański stosuje całą gamę aluzji i nawiązań, przeplata fakty własnymi sądami. W jego interpretacji konflikt został potraktowany symbolicznie, jako wciąż aktualny problem pomiędzy państwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Kompletna dieta na zdrowy mózg – ebook
Ali Miller
Eliminacja stanów zapalnych i złagodzenie objawów chorób, w tym chorób jelit, posiłki, które odżywią mózg, neuroprzekaźniki przeprogramowane dzięki zdrowemu odżywianiu, równowaga hormonalna, a co za tym idzie – mniej stresu i niepokoju. Korzyści wynikające z wprowadzenia diety dla zdrowia mózgu jest o wiele więcej! Poznasz je wszystkie dzięki tej publikacji. Autorka opisuje w niej nie tylko założenia...Data dostępności:
Data publikacji:
Tajniki czekolady – ebook
Mark Tilling
Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje – od wykazu...Data dostępności:
Data publikacji: