tom
Liczba pozycji: 21
Kulturystyka w Polsce. Tom 3 – ebook
Romuald Bejnar-Bejnarowicz
Książka ta jest sportowa. Czytelnik znajdzie w niej dalszą część historii kulturystyki w Polsce. Tom trzeci jest historią do roku 2010.Data dostępności:
Data publikacji:
Kulturystyka w Polsce. Tom 5 – ebook
Romuald Bejnar-Bejnarowicz
Książka jest próbą przedsawienia historii kulturystyki za pomocą właśćiwie zdjęć. Autor przedstawia ją w nie typowy sposób.Data dostępności:
Data publikacji:
Kulturystyka w Polsce. Tom 4 – ebook
Romuald Bejnar-Bejnarowicz
Książka ta jest próbą przedstawienia historii kulturystyki polski za pomocą zdjęć. Autor przedstawia tam zdjęcia poszczególnych kulturystów.Data dostępności:
Data publikacji:
Tom Yum. Moja podróż. Mój smak. Tajlandia – ebook
Izabella Wit-Kossowska
Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że – podobnie jak inne kuchnie narodowe – jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny...Data dostępności:
Data publikacji:
Grecja dla żeglarzy. Tom 1 – ebook
Elżbieta Kasperaszek Piotr Kasperaszek
Elżbieta i Piotr Kasperaszek pływają po wodach Grecji od ponad 25 lat i zasłużenie zyskali sobie status ekspertów w sprawach żeglowania po tych akwenach. Pierwsza książka Grecja. Najlepsze trasy dla żeglarzy otrzymała dwie prestiżowe nagrody: Nagrodę redakcji „Żagli” im. Leonida Teligi oraz Nagrodę Magellana „Magazynu Literackiego KSIĄŻKI” w konkursie „Najlepsze publikacje turystyczne roku 2015”. Pierwszy...Data dostępności:
Data publikacji:
Grecja dla żeglarzy. Tom 3 – ebook
Elżbieta Kasperaszek Piotr Kasperaszek
Grecja, pomimo że nie oferuje żeglarzom doskonałych marin ani bogatej infrastruktury w swoich portach jest bardzo popularna wśród wodniaków z całego świata. Dzieje się tak głównie za sprawą przepięknych widoków, kryształowo czystego morza i niesamowicie sympatycznych i otwartych ludzi. Celem przewodnika jest zachęcenie do odwiedzenia tego kraju, a dla tych, których zachęcać nie trzeba, próba pokazania...Data dostępności:
Data publikacji:
Grecja dla żeglarzy. Tom 2 – ebook
Elżbieta Kasperaszek Piotr Kasperaszek
Grecja, pomimo że nie oferuje żeglarzom doskonałych marin ani bogatej infrastruktury w swoich portach jest bardzo popularna wśród wodniaków z całego świata. Dzieje się tak głównie za sprawą przepięknych widoków, kryształowo czystego morza i niesamowicie sympatycznych i otwartych ludzi. Celem przewodnika jest zachęcenie do odwiedzenia tego kraju, a dla tych, których zachęcać nie trzeba, próba pokazania...Data dostępności:
Data publikacji:
Grecja dla żeglarzy. Tom 4 – ebook
Elżbieta Kasperaszek Piotr Kasperaszek
Grecja, pomimo że nie oferuje żeglarzom doskonałych marin ani bogatej infrastruktury w swoich portach jest bardzo popularna wśród wodniaków z całego świata. Dzieje się tak głównie za sprawą przepięknych widoków, kryształowo czystego morza i niesamowicie sympatycznych i otwartych ludzi. Celem przewodnika jest zachęcenie do odwiedzenia tego kraju, a dla tych, których zachęcać nie trzeba, próba pokazania...Data dostępności:
Data publikacji:
Kocham Zioła 2/2020 – ebook
Instytut Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych
Tom drugi serii Kocham Zioła został poświęcony kluczowym zagadnieniom, których odpowiednie omówienie i zrozumienie jest niezbędne dla utrzymania i poprawy naszego zdrowia i samopoczucia. Poruszono tematy m.in. substancji, roślin i grzybów o działaniu przeciwwirusowym oraz przeciwnowotworowym, roli kawy w diecie, wpływu srebra na ludzkie zdrowia oraz wyrobie octu na cele lecznicze i gospodarcze.Data dostępności:
Data publikacji:
Kocham Zioła 1/2020 – ebook
Instytut Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych
Tom pierwszy serii Kocham Zioła został poświęcony podstawowym aspektom fitoterapii oraz surowcom zielarskim pozyskiwanym wiosną. Poruszane są tematy m.in.: fitoterapii u osób starszych, leków galenowych wytwarzanych z sosny, hydrolatów, pokarmów szkodzących zwierzętom domowym oraz naturalnym procesom fermentowania warzyw i ziół. Praca zbiorowa.Data dostępności:
Data publikacji: