sztuka
Liczba pozycji: 5
Sztuka Kulinarna Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Historia, tradycje, przepisy – ebook
Jolanta Mikołajczyk
KSIĄŻKA ZAWIERA KOLOROWE FOTOGRAFIE Jak upiec domowe lawasze, samodzielnie zrobić hummus, przyrządzić pasztet z daktyli i co jest najważniejsze przy robieniu sałatki tabbouleh ? Emirackie przepisy, czerpiące zarówno z rodzimej kuchni, jak i zwyczajów kulinarnych mieszkających w ZEA imigrantów, pozwolą ci przygotować zdrowy posiłek na co dzień, umilić sobie czas oryginalnym deserem lub zaskoczyć gości...Data dostępności:
Data publikacji:
Zimowa opowieść. Przepaść czasu – audiobook
Jeanette Winterson
Uczuciowy trójkąt, zazdrość prowadząca do obłędu i porzucone dziecko. Winterson stworzyła głęboką opowieść o emocjach. W książce pobrzmiewają echa dramatu Szekspira, ale historia rozbitej rodziny londyńskiego bankiera jest na wskroś współczesna...Data dostępności:
Data publikacji:
Nalewki i likiery – ebook
Pani Elżbieta
Babki i prababki nasze, rozporządzając liczną służbą i obszernymi piwnicami, miały różne sekrety przyrządzania wybornych domowych wódek, nalewek i likierów. Owe sekrety i przepisy przechodziły w rodzinie z pokolenia na pokolenie, nieraz zazdrośnie strzeżone i przekazywane dopiero w testamencie jakiejś ukochanej wnuczce, lub siostrzenicy. Wiem, na przykład, o pewnym przepisie krupniku litewskiego, który...Data dostępności:
Data publikacji:
Pan Samochodzik i amerykańska przygoda – audiobook
Arkadiusz Niemirski
Odkryj świat pełen tajemnic i intryg w serii Pan Samochodzik. Rozświetlony Nowy Jork, cichociemny gang motocyklowy i zagadka kryminalna ze sztuką w tle! Seria Pan Samochodzik w najnowszej ekranizacji . z Marią Dębską i Anną Dymną! Pulsujący energią Nowy Jork staje się tłem dla kryminalnej zagadki, która rozgrywa się w sercu Polonii. Charyzmatyczny Pan Samochodzik przybywa rodakom z odsiedzą, przemierzając...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: