swiecie
Liczba pozycji: 16
Wstęp do kulinariów – ebook
Ewa Konopka
Książka kucharska przeznaczona dla wszystkich młodych żon jak i nieco starszych pań i panów poszukujących aspiracji w świecie gotowania, oraz spędzania długich chwil przy pachnącej przyprawami korzennymi kuchni, gdzie świat zapachów zniewala a nie nuży. W tej książce znajdziesz ciekawe przepisy i wiele przydatnych porad kulinarnych.Data dostępności:
Data publikacji:
Uważam Rze Historia – e-wydanie – 2/2024
Uważam Rze Historia to miesięcznik poświęcony historii. - Historia jest nauczycielką życia, czytelników "Uważam Rze" chyba nie muszę przekonywać o trafności tej maksymy. Nie ulega wątpliwości, że właśnie w dzisiejszym świecie, kiedy to zacieraja się tożsamości, zamazują granice, historia jest potrzebna jak nigdy. Temu właśnie ma słuzyć miesiecznik "Uważam Rze Historia" - napisał w pierwszym numerze...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 14,24 zł
Opinie o produkcie14,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,24 zł- Dostęp online PDF
Najskuteczniejsze diety odchudzające – ebook
Joanna Michalina Jurek
Otyłość stanowi jeden z największych problemów zdrowotnych na świecie. Nie tylko obniża jakość życia, ale też podnosi ryzyko wielu tzw. chorób cywilizacyjnych, w tym chorób układu krążenia, cukrzycy czy insulinooporności. Nic dziwnego, że coraz więcej osób szuka sposobu na skuteczne odchudzanie. Zatem, który model żywienia daje najlepsze rezultaty? Dzięki tej książce zyskasz wszechstronną wiedzę, jak...Data dostępności:
Data publikacji:
Tom Yum. Moja podróż. Mój smak. Tajlandia – ebook
Izabella Wit-Kossowska
Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że – podobnie jak inne kuchnie narodowe – jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny...Data dostępności:
Data publikacji:
Żywność, czyli co tak naprawdę można jeść – ebook
Mark Hyman
Wiesz, że jedzenie płatków owsianych nie jest zdrowym sposobem na rozpoczęcie dnia? Mleko nie buduje kości, a jajka w diecie nie zwiększają ryzyka wystąpienia zawału serca. Każdego dnia jesteśmy bombardowani sprzecznymi informacjami o zdrowym odżywianiu. W końcu, stojąc przed sklepową półką, sam nie wiesz, co powinieneś wybrać, by zdrowo jeść. Dr Hyman, odkryje przed Tobą odpowiedź na pytanie, co powinieneś...Data dostępności:
Data publikacji:
Kod otyłości - książka kucharska dla zdrowia. – ebook
Jason Fung
Dr Jason Fung zainspirował tysiące ludzi na całym świecie do zmiany diety, która odwraca i zapobiega cukrzycy typu 2 oraz ułatwia schudnięcie, dzięki swoim przełomowym, bestsellerowym książkom Kod otyłości i Kod otyłości – książka kucharska. Ta publikacja pomoże Ci znaleźć odpowiedzi na pytania, dlaczego tyjemy i co jest przyczyną cukrzycy typu 2 i otyłości. Dowiesz się, co jeść, aby schudnąć i uniknąć...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta ketogeniczna dla zabieganych. – ebook
Jen Fisch
Ketogeniczny sukces osiąga się dzięki przestrzeganiu zasad spożywania niskowęglowodanowych posiłków, ale w codziennym zabieganym świecie nie jest łatwo je skomponować. Ta publikacja to jednak skarbnica wiedzy oferująca szeroki zakres dań, do których przygotowania będziesz potrzebować zaledwie pięciu składników. T o jednak coś więcej niż zestaw przepisów ketonowych. Autorka przedstawia bowiem proste,...Data dostępności:
Data publikacji:
Więź 4/2017 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
W Polsce toczą się obecnie coraz gwałtowniejsze spory o polskość i rozumienie patriotyzmu. Odżywają też spory o „obcych” – postrzeganych niestety znów jako zagrożenie i będących w Polsce coraz częściej ofiarami agresji. Jak myśleć o patriotyzmie i „obcych” po chrześcijańsku? Badania pokazują, że na Zachodzie coraz mniej wiernych przystępuje do sakramentu pokuty, jednocześnie przyjmując Eucharystię...Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywa w roli głównej. Przewodnik po kuchni nowoczesnej – ebook
Alice Zaslavsky
W tym niezrównanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradycję i nowoczesność, tak jak przystało na dobre gotowanie. Pomysłowo zorganizowana według kolorów książka i wzbogacona wskazówkami ponad 50 najlepszych szefów kuchni na świecie, jak łączyć smaki, kupować, przechowywać i...Data dostępności:
Data publikacji:
Cogito – e-wydania – 6/2024
Dla młodych, ambitnych i ciekawych świata. Magazyn, który pomoże zdać maturę, wybrać kierunek studiów, wejść w dorosłe życie pewnym krokiem, a nawet zadebiutować w świecie literatury. Pismo dla młodzieży szkół średnich, a szczególnie maturzystów, obecne na rynku nieprzerwanie od 1994 r. „Cogito” pomoże zdać maturę, dostać się na studia, wejść w dorosłe życie pewnym krokiem! Dużo ciekawych...Data dostępności:
Data publikacji: