stopien
Liczba pozycji: 4
Atlas żeglarski – ebook
Michał Klawinski
Atlas żeglarski to poradnik skierowany do osób, które chciałyby rozpocząć przygodę z żeglowaniem. Zawiera wszystkie niezbędne wiadomości wymagane w programie szkolenia na stopień żeglarza. W klarowny sposób prezentuje podstawowe informacje z zakresu: budowy jachtu, teorii żeglowania, przepisów, locji śródlądowej, meteorologii i ratownictwa. Rozdziały dotyczące manewrowania jachtem żaglowym oraz węzłów...Data dostępności:
Data publikacji:
Zemsta i przebaczenie. Tom 1: Narodziny gniewu – ebook
Joanna Jax
Pierwszy tom monumentalnej sagi o sile miłości i przyjaźni, nienawiści i żądzy zemsty, wplecionej w wielką historię Europy XX wieku. Julian Chełmicki i Emil Lewin są przyrodnimi braćmi, ale oprócz wspólnego ojca dzieli ich wszystko – pozycja społeczna, stopień zamożności, wyznawane wartości. Dzień, w którym dwaj młodzi chłopcy dowiadują się o swoim istnieniu, diametralnie zmienia ich życie, kładzie...Data dostępności:
Data publikacji:
Historia niepełnosprawności – ebook
Marcin Garbat
HISTORIA NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI. GENEZA I ROZWÓJ REHABILITACJI, POMOCY TECHNICZNYCH ORAZ WSPARCIA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIAMI MARCINA GARBATA to kompendium wiedzy na temat tej sfery ludzkiego życia, która przez wieki stanowiła swoiste tabu i dopiero na przełomie XIX i XX stulecia doczekała się otwartej debaty społecznej, analiz oraz prób rozwiązania najbardziej palących problemów. Dokonując...Data dostępności:
Data publikacji:
Wybrane przepisy zawodów w lekkoatletyce – ebook
Maria Długosielska Dorota Kamień Janusz Mastalerz Zbigniew Mierzejewski Krzysztof Perkowski
Wiedza na temat przepisów zawodów jest ważną składową przygotowania teoretycznego realizowanego zarówno w ramach szkolnych lekcji wychowania fizycznego jak też szkolenia w sporcie wyczynowym. Stopień ich znajomości po-winien być różny – uczniowie i początkujący lekkoatleci powinni być stopniowo wdrażani w tajniki rozgrywania poszczególnych konkurencji. Na wyższym poziomie, w ramach już rozpoznanej...Data dostępności:
Data publikacji: