soki
Liczba pozycji: 9
Sexy soki. Piękno, zdrowie, energia – ebook
Kris Carr
Sexy soki to propozycja dla wszystkich, którzy pragną zachować zdrowie, piękno i energię przez całe życie. Ich codzienne picie wpływa korzystnie nie tylko na ciało, ale na cały organizm. Wystarczy, że włączysz je do swojego jadłospisu, a poczujesz jak łyk po łyku przejmujesz kontrolę nad swoim zdrowiem. Dzięki autorce bestsellerów New York Timesa i orędowniczce zdrowego stylu życia, dowiesz się...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Przetwory – ebook
Joanna Baranowska
Książka zawiera wybrane i przystępnie opracowane przepisy Lucyny Ćwierczakiewiczowej, słynnej XIX-wiecznej autorki poradników kulinarnych. Konfitury, soki, kompoty, marynaty i kiszonki przygotowywane według jej wskazówek doskonale nadają się do wykorzystania we współczesnej kuchni.Data dostępności:
Data publikacji:
Nalewki i receptury ziołowe – ebook
Jadwiga Górnicka
Dr Jadwiga Górnicka przedstawia receptury na optymalne wykorzystanie ziół, które powinny się znaleźć w każdej domowej apteczce, a także sposoby optymalnego ich wykorzystania. Przepisy są proste, a produkty smaczne i skuteczne na wiele dolegliwości. Szczegółowo zostało także omówione lecznicze działanie ziół stosowanych na różne schorzenia. W środku przepisy na: nalewki i wina octy, oleje...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowie i odporność. Reaktywacja – ebook
Zbigniew T. Nowak
Niewłaściwa dieta, śmieciowe jedzenie, niezdrowy tryb życia, zagrożenia cywilizacyjne jak smog czy elektro-smog osłabiają stale nasz organizm. A przecież został tak skonstruowany, by skutecznie stawić czoła zdrowotnym przeciwnościom. Dlaczego naszych dziadków nie trapiły tak powszechne dzisiaj alergie? Prozdrowotny tryb aktywności życiowej, rezygnacja z używek i ruch na świeżym powietrzu pomogą przywrócić...Data dostępności:
Data publikacji:
Cud terapii Gersona – ebook
Charlotte Gerson Morton Walker
Nowe wydanie bestsellerowego poradnika, który zrewolucjonizował naturalne metody leczenia raka! „Nadszedł czas, abyśmy zrozumieli, że sposób odżywiania jest potężnym sojusznikiem procesu uzdrawiania”. – Max Gerson Terapia Gersona to opracowana w 1928 roku rewolucyjna kuracja oparta na diecie, która w ciągu ostatnich osiemdziesięciu lat pomogła tysiącom pacjentów pokonać raka oraz inne choroby...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia polska dla diabetyków – ebook
Dorota Drozd
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka - dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” - pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie lecz się reklamami leków – ebook
Zbigniew T. Nowak
To niezawodny, wewnętrzny lekarz i strażnik, który w dzień i w nocy broni nie tylko przed bakteriami, wirusami czy grzybami chorobotwórczymi, ale i tworzącymi się zmutowanymi komórkami dającymi początek nowotworom. Dlatego warto o niego nieustannie dbać w każdym wieku. Niewłaściwa dieta, śmieciowe jedzenie, niezdrowy, wręcz wyniszczający tryb życia, ciągły stres i pośpiech, a nade wszystko zagrożenia...Data dostępności:
Data publikacji:
Relikwia – ebook
Marcin Pilis
Kiedy ksiądz Augustyn ogłasza wiadomość o odkryciu relikwii, wiadomo, że nic już nie będzie takie jak dotąd… Czy tajemnicze znalezisko w podziemiach kościoła może mieć nadprzyrodzoną moc? Czy to rzeczywiście cud? A może zwykłe oszustwo, na którym ksiądz chce zbić kapitał? Jak zareaguje Kościół? Wciągająca i zaskakująca fabuła skłania do pytań o rolę wiary, o sens i głębię powołania kapłana,...Data dostępności:
Data publikacji:
Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
" Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety . „ Najdawniej używane i znane przetwory owocowe, chluba naszych babek i prababek, - bo nawet w dawnych, bardzo dawnych czasach, kiedy znano tylko cukier trzcinowy, który nietylko był rzadkim przysmakiem, i który wtedy zwano „Kandyzbrot“, - już wyrabiano...Data dostępności:
Data publikacji: