ser
Liczba pozycji: 3
Baza – ebook
Jarosław Jakubowski
Urzekł mnie ten tom od razu, po pierwszej lekturze i połknął jak Miłoszowy „biały wieloryb świata”. Czym innym jest poezja, jeśli nie urzekaniem, rzucaniem uroku, jego promieniowaniem? Litera wierszy pomieszczonych w Bazie bierze w posiadanie w przeciwieństwie do tysięcy wierszy powstających codziennie w montowniach naszej ziemi, które nie tyle urzekają, co odżegnują się od czytelnika i nie tyle go...Data dostępności:
Data publikacji:
Comfort food po Polsku – ebook
Anna Zyśk
Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy! Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. Ta książka to zbiór tradycyjnych polskich przepisów, które smakują domem, przywołują wspomnienia i podnoszą na duchu zawsze, gdy tego potrzebujesz. Dzięki tej książce: zawsze będziesz mieć pod ręką przepisy na poprawiające nastrój potrawy: pierogi na słodko...Data dostępności:
Data publikacji:
Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
" Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety . „ Najdawniej używane i znane przetwory owocowe, chluba naszych babek i prababek, - bo nawet w dawnych, bardzo dawnych czasach, kiedy znano tylko cukier trzcinowy, który nietylko był rzadkim przysmakiem, i który wtedy zwano „Kandyzbrot“, - już wyrabiano...Data dostępności:
Data publikacji: