ser
Liczba pozycji: 6
Słup soli – ebook
Elżbieta Zubrzycka
KSIĄŻKA WYRÓŻNIONA W KONKURSIE MEN! Dręczenie dzieci przez dzieci staje się coraz powszechniejszym zjawiskiem. SŁUP SOLI i ŚMIERDZĄCY SER to dwie książki uzupełniajace się nawzajem, pokazują ten problem przemocy z dwóch perspektyw: ofiary dręczenia i bernych obserwatorów. Słup soli uświadamia dzieciom, że ich milczenie i bierna postawa wspiera szkolnych dręczycieli i zachęca do działania. Co może...Data dostępności:
Data publikacji:
Grecja po mojemu – ebook
Marcin Pietrzyk
Grecja po mojemu to relaks na złotym wybrzeżu Chalkidiki z setkami kilometrów piaszczystych plaż, to modlitwa i medytacja w „zawieszonych w powietrzu” Meteorach, to wizyta w krainie kontrastów, gdzie zaledwie kilka mil morskich dzieli ekskluzywną wyspę Mykonos od antycznej Delos. To w końcu smak macedońskiego koziego sera, oliwek z Mesenii i aromatycznego ouzo prosto z Lesbos. Jeśli mam...Data dostępności:
Data publikacji:
Szwajcaria, czyli jak przeżyć między krowami a bankami. Bilet w jedną stronę – ebook
Joanna Lampka
Szwajcaria. Kraj niezawodnych zegarków, słynnych serów, wysokich gór i niskich podatków. Jego mieszkańcy wydają się nam chłodni, zapracowani, niechętni do integracji z obcymi i resztą Europy. Czy tak jest naprawdę? Niekoniecznie! Szwajcarzy, gdy tylko pogoda pozwala, wskakują do rzek, czasem nawet w przerwie od pracy. A skoro już o tych przerwach mowa, spróbujcie dodzwonić się do szwajcarskiej firmy...Data dostępności:
Data publikacji:
Oraciones por intercesión de San Juan Pablo II – ebook
Este es el primer devocionario en el que se incluyen oraciones por intercesión del Juan Pablo II, editado con ocasión de su canonización. Le dedica una introducción su fidelísimo amigo y secretario personal – el cardenal Stanisław Dziwisz. Karol Wojtyła era conocido tanto por ser un papa extraordinariamente cercano a la gente, como por su profunda oración. Estas características están reflejadas en...Data dostępności:
Data publikacji:
Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 2. Pokarm dla ciała i ducha – ebook
Maciej Kokoszko
Jest to kontynuacja cyklu książek poświęconych historii jedzenia, dietetyki i medycyny w antyku klasycznym i wczesnym Bizancjum. Autorzy przedstawiają studia odnoszące się do kolejnych grup pokarmów – kontynuując wątek podjęty w części I książki Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.) pt. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (nr XVI,...Data dostępności:
Data publikacji:
Francja. Radość życia – ebook
Cathy Yandell
Z czego śmieją się Francuzi? Na czym polega fenomen paryskich quartier? Dlaczego francuski kodeks pracy zakazuje jedzenia przy biurku? Bagietki i croissanty, berety i parasolki, szyk i swoboda - to tylko część wyobrażeń, które pojawiają się, gdy mowa o Francji. Z kolei Paryż jest postrzegany jako miasto zakochanych czy stolica mody. Mieszkańcy kraju nad Sekwaną słyną ze swojej kuchni, wytrawnych win...Data dostępności:
Data publikacji: