ser
Liczba pozycji: 6
Słup soli – ebook
Elżbieta Zubrzycka
KSIĄŻKA WYRÓŻNIONA W KONKURSIE MEN! Dręczenie dzieci przez dzieci staje się coraz powszechniejszym zjawiskiem. SŁUP SOLI i ŚMIERDZĄCY SER to dwie książki uzupełniajace się nawzajem, pokazują ten problem przemocy z dwóch perspektyw: ofiary dręczenia i bernych obserwatorów. Słup soli uświadamia dzieciom, że ich milczenie i bierna postawa wspiera szkolnych dręczycieli i zachęca do działania. Co może...Data dostępności:
Data publikacji:
Happy Place – ebook
Emily Henry
Czy jedne wakacje mogą wszystko zmienić? Harriet i Wyn to para idealna – pasują do siebie jak świeża bułka z masłem, gin z tonikiem, Blake Lively i Ryan Reynolds. Każdego roku przez ostatnie dziesięć lat spędzali tydzień w domku w Maine, pijąc wino, jedząc ser i owoce morza oraz rozkoszując się morskim powietrzem w towarzystwie swoich przyjaciół. Tak miało być i tym razem. Z jednym drobnym szczegółem....Data dostępności:
Data publikacji:
Comfort food po Polsku – ebook
Anna Zyśk
Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy! Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. Ta książka to zbiór tradycyjnych polskich przepisów, które smakują domem, przywołują wspomnienia i podnoszą na duchu zawsze, gdy tego potrzebujesz. Dzięki tej książce: zawsze będziesz mieć pod ręką przepisy na poprawiające nastrój potrawy: pierogi na słodko...Data dostępności:
Data publikacji:
Przyjemność do kwadratu - opowiadanie poli-erotyczne – ebook
Annah Viki M.
„Krzysztof przynosi wino. Natalia stawia kieliszki. Piotr kroi ser i oliwki. Patrzę na nich, staję z boku i ogarniam wszystkich wzrokiem i sercem. Jak w filmie mam wrażenie slow motion. Natalia muska dłonią rękę Krzysztofa, ten oddaje jej dotyk. Piotr przekręca lekko głowę, stawia przekąski i dotyka dłonią ramienia Krzysztofa. On kładzie swoją na tej Piotra, a ich palce splatają się w czułości. Niemal...Data dostępności:
Data publikacji:
Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 2. Pokarm dla ciała i ducha – ebook
Maciej Kokoszko
Jest to kontynuacja cyklu książek poświęconych historii jedzenia, dietetyki i medycyny w antyku klasycznym i wczesnym Bizancjum. Autorzy przedstawiają studia odnoszące się do kolejnych grup pokarmów – kontynuując wątek podjęty w części I książki Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.) pt. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (nr XVI,...Data dostępności:
Data publikacji:
Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
" Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety . „ Najdawniej używane i znane przetwory owocowe, chluba naszych babek i prababek, - bo nawet w dawnych, bardzo dawnych czasach, kiedy znano tylko cukier trzcinowy, który nietylko był rzadkim przysmakiem, i który wtedy zwano „Kandyzbrot“, - już wyrabiano...Data dostępności:
Data publikacji: