ryby
Liczba pozycji: 13
Ryby – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na dania z ryb. Będziecie mogli...Data dostępności:
Data publikacji:
Ryby kopalne – ebook
Michał Ginter
Podręcznik paleobiologii niższych kręgowców powstały na podstawie własnych badań ryb kopalnych oraz dzięki doświadczeniu z kilkunastu lat zajęć z paleozoologii kręgowców. Pierwszy od półwiecza polski podręcznik w tej dziedzinie, prezentujący aktualny stan wiedzy na temat ewolucji wszystkich kręgowców z wyjątkiem czworonogów, ich systematyki, budowy oraz występowania skamieniałości. Wśród ośmiu rozdziałów...Data dostępności:
Data publikacji:
Elokwencja sardynki. Niewiarygodne historie z podwodnego świata – audiobook
Bill François
A gdyby tak wsadzić głowę pod wodę i nadstawić ucha? Śmieszna myśl? Niekoniecznie! Pogrążone w swoim „cichym świecie” ryby nie tylko mówią, ale też mają wiele do przekazania. Z tej książki dowiesz się: co można wyczytać z morskich zapachów, po czym poznać, że ryby są zakochane, zestresowane albo głodne, co kichaniem zdradzają przegrzebki, dlaczego ryby miewają trudne dzieciństwo, kto był...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak Chłopczyk łapał Dużą Rybę – audiobook
Grzegorz Mynarczuk
Złowienie ryby to zawsze wyczyn. A co dopiero, gdy ryba jest duża i magiczna! Mały chłopiec wypatrzył w rzece naprawdę Dużą Rybę (większą niż jego łóżko!). Początkowo jego opowieść jest przyjmowana z niedowierzaniem, z czasem jednak coraz więcej osób zauważa niesamowitego stwora. Nikt jednak nie potrafi go złowić. Ale od czego jest wyobraźnia i szkolne znajomości?! Historia o przygodach chłopczyka...Data dostępności:
Data publikacji:
Kartkówki. Edukacja przyrodnicza klasa 2 i 3. Materiały edukacyjne – ebook
Beata Guzowska
Książka zawiera zestawy różnorodnych ćwiczeń z przyrody dla drugo- i trzecioklasistów. Jest podzielona na części: Wiosna, Lato, Jesień, Zima, Piętrowa budowa lasu, Pole, Zwierzęta hodowlane, Ogród i warzywa, Sad i owoce, Ssaki i ptaki, Gady, płazy i ryby, Owady, Rośliny, Woda, Krajobrazy, Zwierzęta domowe.Data dostępności:
Data publikacji:
Grecja. Wyspy – ebook
Joanna Barska
Wyspy greckie to bajeczne plaże o miękkim i złotym piasku, krystalicznej i błękitnej wodzie, białe domy i kościoły o niebieskich kopułach, w których odbijają się promienie zachodzącego słońca. To również wąskie uliczki ze zwisającymi różowymi bugenwillami i tawernami, z których unosi się zapach grillowanej świeżej ryby. Ale to także zabytki starożytności i średniowieczne twierdze, będące śladem fascynującej...Data dostępności:
Data publikacji:
Otchłań – ebook
Helen Scales
Marzymy o odkryciu nowych galaktyk. Fantazjujemy o życiu, które może istnieć na pobliskich planetach. Tymczasem tuż obok nas, pod powierzchnią oceanów, znajduje się świat, o którym wciąż wiemy bardzo niewiele. Nic dziwnego – jest to świat ciemny, lodowaty i niegościnny, w którym na człowieka pozbawionego wyrafinowanych zabezpieczeń czeka tylko śmierć. Dzięki Helen Scales możemy zanurzyć się w tę...Data dostępności:
Data publikacji:
Wigilia – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na tradycyjne potrawy wigilijne....Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia hiszpańska – ebook
O-press
Kuchnia tego kraju bazuje na specjalnościach regionalnych. Wiele z nich jednak na trwałe zagościło na stołach w całym kraju. Tak stało się w XX wieku, kiedy to wraz z rozwojem transportu, ludzie masowo przemieszczali się, a wraz z nimi wiedza o regionalnych specjałach. Do dziś jednak w Hiszpanii można znaleźć wiele potraw, które są charakterystyczne właśnie dla regionów, w których się je podaje. Na...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia włoska – ebook
O-press
Jedzenie jest dla Włochów niezwykle ważne. Każdego dnia spędzają przy stole wiele godzin, rozkoszując się każdym daniem i winem. Ale należy wiedzieć, że kuchnia włoska nie jest jednolita. Położenie geograficzne - od gór do morza, a w związku z tym zróżnicowanie klimatyczne, dostępność składników, a także kultywowane tradycje powodują, że praktycznie w każdym z czterech regionów Włoch zjemy coś innego,...Data dostępności:
Data publikacji: