regionach
Liczba pozycji: 3
Kuchnia meksykańska – ebook
O-press
W prezentowanej książce nie znajdą Państwo prastarych przepisów na „frykasy” ciągle jeszcze serwowane w niektórych regionach Meksyku - wymienić tu choćby można chapulines (świerszcze ze stanu Oxaca), escamole (jajeczka mrówek) i huitlacoche (grzyby pasożytujące na kukurydzy). Nawet jeśli takie dania mogłyby być ciekawym doświadczeniem kulinarnym, to już z dostępnością składników - troszkę...Data dostępności:
Data publikacji:
Toskania i Umbria. Przewodnik subiektywny – ebook
Anna Maria Goławska Grzegorz Lindenberg
Siódme wydanie bestsellerowego przewodnika po Toskanii i Umbrii! Wielu pisało o tych najpiękniejszych regionach Włoch, ale nikt tak subiektywnie i sugestywnie, jak robią to autorzy przewodnika, Anna Goławska i Grzegorz Lindenberg . Ich książkę wyróżnia szczerość, wiedza, poczucie humoru oraz piękny, poetycki język. Znajdziecie tu mnóstwo informacji praktycznych, które przydadzą się podczas podróży...Data dostępności:
Data publikacji:
Alpejskie trzytysięczniki. Tom II. Południe. Południowa część Centralnych Alp Wschodnich i Dolomity – ebook
Richard Goedeke
W Alpach jest bardzo wiele trzytysięczników, stąd decyzja o tym, które z nich przedstawić w tej książce, nie była łatwa. Wiedziałem, że mój wybór nie może być zupełnie arbitralny, nie chciałem też ograniczać się do opisu szczytów o pewnej określonej trudności, na przykład najłatwiejszych. W moim zamyśle przewodnik ten miał uwzględniać wszystkie znaczące szczyty. Dlatego też (podobnie jak w „Czterotysięcznikach”)...Data dostępności:
Data publikacji: