region
Liczba pozycji: 5
New Eastern Europe – e-wydanie – 3/2024
New Eastern Europe is a new Quarterly magazine dedicated to Central and Eastern European affairs. The magazine is the sister edition of the Polish version Nowa Europa Wschodnia , which has been on the Polish market since 2008. Countries in particular focus in New Eastern Europe include Russia, Ukraine, Belarus, Moldova, as well the Caucasus region - Georgia, Armenia, Azerbaijan, Chechnya, etc. Articles...Data dostępności:
Data publikacji:
Gazeta Sołecka – e-wydania – 5/2024
„Gazeta Sołecka” - miesięcznik ogólnopolski, wydawany od 1993 roku. Jedyne czasopismo w Polsce towarzyszące działaniom wspólnot wiejskich, sołtysów oraz liderów wsi. Jest obserwatorem aktywności stowarzyszeń sołtysów oraz innych organizacji pozarządowych pracujących na rzecz środowisk wiejskich. Pokazuje ich uczestnictwo w rozwoju gmin, powiatów i regionów. Upowszechnia przykłady dobrych...Data dostępności:
Data publikacji:
Gazeta Sołecka – e-wydania – 4/2024
„Gazeta Sołecka” - miesięcznik ogólnopolski, wydawany od 1993 roku. Jedyne czasopismo w Polsce towarzyszące działaniom wspólnot wiejskich, sołtysów oraz liderów wsi. Jest obserwatorem aktywności stowarzyszeń sołtysów oraz innych organizacji pozarządowych pracujących na rzecz środowisk wiejskich. Pokazuje ich uczestnictwo w rozwoju gmin, powiatów i regionów. Upowszechnia przykłady dobrych...Data dostępności:
Data publikacji:
Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu? – ebook
Elena Kostioukovitch
Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...Data dostępności:
Data publikacji:
Europa na winnych szlakach – ebook
Tomasz Prange-Barczyński
Tomek wie o winie wszystko. Pisze o nim tak, jak lubię. Kojarzy je z ludźmi, którzy je tworzą, i miejscem, z którego pochodzi. Jego opowieści sprawiają, że chce się tam być. I że chce się żyć niepośpiesznie i zmysłowo. Marek Kondrat Moja rodzina produkuje wino w Toskanii od pięciuset lat. Ja piję wino od prawie pięćdziesięciu. Nadal nie potrafię mówić o nim z taką wiedzą i pasją, jak Tomasz Prange-Barczyński. ...Data dostępności:
Data publikacji: