receptury
Liczba pozycji: 4
Wielka księga nalewek. 602 receptury nalewek, likierów, win, piw, miodów... – ebook
Andrzej Sarwa
W książce zgromadzono ponad 600 receptur łatwych do wykonania domowym sposobem nalewek, likierów, win, piw i miodów, którymi można się nie tylko leczyć, ale również sprawiać przyjemność podniebieniu. Wydanie dostępne w nowej wersji formatu MOBI .Data dostępności:
Data publikacji:
Ostara – ebook
Kerri Connor
Świętuj sabat Ostara i w pełni korzystaj z tego, co daje ci natura! Ostara, czyli przesilenie wiosenne, przypada na noc z 20 na 21 marca. To czas odnowy, powrotu światła słonecznego i nowego życia. To także jeden z najważniejszych okresów w roku dla ciebie, bo dzięki niemu możesz wprowadzić zmiany do swojego życia, wprowadzić nowe początki lub realizować kolejne pomysły. Ten zwięzły i inspirujący...Data dostępności:
Data publikacji:
Tytani Wojny – ebook
Agnieszka Lewandowska-Kąkol
Książka poświęcona ludziom, często zapomnianym i niedostrzeżonym, którzy podczas II wojny światowej walczyli nie zbrojnie, ale wykorzystali do walki swe talenty i ponadprzeciętne umiejętności, uzyskując efekty istotniejsze od kampanii prowadzonych przez wielkie armie. Naukowcy, lekarze, matematycy, sportowcy, artyści, prawnicy. Tytani wojny o wolność Polski. - Eugeniusz Łazowski – lekarz, profesor...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano – ebook
Agnieszka Jeż
"Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak pejzaż społeczny niejednorodnej etnicznie Drugiej Rzeczypospolitej. Wyrosła z tradycji szlacheckiej, przechodziła gwałtowne przeobrażenia wymuszone nowymi warunkami ekonomicznymi, w tym pracą zarobkową kobiet, oraz rozwojem cywilizacyjnym. Zwłaszcza w miastach polubiono nowoczesne, proste i szybkie potrawy. Kuchnia...Data dostępności:
Data publikacji: