radość
Liczba pozycji: 12
Changer – ebook
Przemysław S. Gostomski
Czy czujesz się spełniony w swoim życiu? Kim jesteś w tym wielkim świecie? Czym się zajmujesz? Czy naprawdę czerpiesz radość ze swoich działań? A może odczuwasz tęsknotę za czymś, czego jeszcze nie doświadczyłeś? Statystyki nie kłamią - wraz z upływem czasu coraz mniej osób ma możliwość poświęcenia czasu na odnalezienie swoich celów, odkrywanie pasji i tego, co naprawdę dla nich ma znaczenie....Data dostępności:
Data publikacji:
Bursztyn i żyto. Bałtycka podróż kulinarna – ebook
Zuza Zak
W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy – Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową GŁÓWNE ZALETY • Oryginalne przepisy oparte na doświadczeniach kulinarnych autorki i jej kontaktach osobistych • Apetyt na specjały kuchni regionalnej z niedawno spopularyzowanych miejsc turystycznych • Trzy bałtyckie stolice, Tallin (Estonia), Wilno (Litwa)...Data dostępności:
Data publikacji:
Podróże – e-wydanie – 5/2020
Miesięcznik Podróże to elegancki magazyn i praktyczny poradnik dla podróżników oraz osób ciekawych świata. Inspiruje marzenia o podróżach i radzi jak je zrealizować. Odkrywa uroki różnych rejonów w Polsce, jak i egzotycznych zakątków na świecie. Poleca modne kierunki wyjazdów, znane kurorty, najpiękniejsze ośrodki, ciekawe zabytki. Przybliża strony świata pokazane poprzez historię, kulinaria, film,...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 5,79 zł
Opinie o produkcie6,10 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,79 zł- Dostęp online PDF
Warzywo – ebook
Dominika Wójciak
" Wege kuchnia zwyciężczyni trzeciej edycji MasterChefa! Dominika Wójciak, pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni, swoją książkę podzieliła na warzywne rozdziały: od buraka i ziemniaka, przez rabarbar i bób po dynię, fasolę i cukinię. Wybierz warzywo i zacznij działać w kuchni! Sezonowo, lokalnie, a przede wszystkim smacznie! Od wydawcy: To książka dla...Data dostępności:
Data publikacji:
Smakowitości. Domowa Sezonowa Kuchnia Wegańska – ebook
Emilia Konkol-Pastuszak Ida Kulawik
Smakowitości to zbiór 100 roślinnych przepisów domowej kuchni w duchu slow, celebrującej posiłki oparte na produktach sezonowych. Tradycyjna, sentymentalna kuchnia radości, szczęścia, beztroski i biesiadowania - tak w skrócie można opisać zawartość książki, którą trzymasz w dłoniach. Przepisy zostały podzielone na cztery pory roku, których atmosferę oddają malownicze, artystyczne zdjęcia. Fotografka...Data dostępności:
Data publikacji:
Bądź niezniszczalna. Jak przejść przez każdy kryzys – ebook
Agata Komorowska
Kryzys niejedno ma imię. Czasem jest cichutki jak przyczajony kot, innym razem krzyczy rozdzierająco. Są kryzysy wieku średniego, kryzysy małżeńskie, zawodowe, rodzicielskie, finansowe, kryzysy tożsamości i wartości. Kryzysy globalne i bardzo osobiste. Wszystkie podobnie wpływają na nasze poczucie szczęścia i satysfakcji. Bolą nas obecny świat i nasze życie. Chcielibyśmy, żeby było inaczej. Poradnik...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak pokonać insulinooporność, główną przyczynę chorób naszych czasów – ebook
Benjamin Bikman
W leczeniu insulinooporności najważniejsze jest dokładne poznanie, czym jest to zaburzenie i jakie mechanizmy zachodzą w ludzkim organizmie, który nie działa prawidłowo. Ta książka wspaniale to wszystko opisuje i na pewno odpowie na wiele nurtujących cię pytań. Dzięki niej poznasz zupełnie inny punkt widzenia na leczenie oporności na insulinę! Metody proponowane przez autora mogą być alternatywą dla...Data dostępności:
Data publikacji:
Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu? – ebook
Elena Kostioukovitch
Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...Data dostępności:
Data publikacji:
In vitro. Rozmowy intymne – ebook
Małgorzata Rozenek-Majdan
Czym dokładnie jest in vitro? Jak wygląda procedura? Co się dzieje z mrożonymi zarodkami? Co przeżywają pary, które przez lata nieskutecznie starają się o dziecko? A co rodzice, którzy skorzystali z tej metody leczenia niepłodności? Trzynaście rozmów i jeden temat – in vitro. Małgorzata Rozenek-Majdan inicjuje dyskusje i stawia trudne pytania lekarzom, embriologom, seksuologom. O swoich przeżyciach...Data dostępności:
Data publikacji:
Jelito drażliwe. Leczenie dietą. 140 przepisów. – ebook
Hanna Stolińska-Fiedorowicz
Wszystko, co musisz wiedzieć o zespole jelita nadwrażliwego oraz 140 przepisów na pyszne i niepodrażniające przewodu pokarmowego posiłki. Czy wiesz, dlaczego naukowcy nazywają jelita drugim mózgiem? To właśnie jelita decydują o prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, nerwowego i pokarmowego. W książce Jelito drażliwe znajdziesz zalecenia dietetyczne, a także proste i smaczne przepisy,...Data dostępności:
Data publikacji: