przemyslu
Liczba pozycji: 8
Kim ona jest? – ebook
Merline Lovelace
Potentat przemysłu naftowego Alex Dalton dowiaduje się, że on, lub jego brat bliźniak, jest ojcem dziecka podrzuconego do domu ich matki. Bracia zaczynają dociekać prawdy. Alex odnajduje Julie Bartlett, z którą przed rokiem spędził namiętną noc. Julie zaprzecza, że jest matką małej Molly, lecz odmawia zrobienia testów DNA. Alex nie daje jednak za wygraną…Data dostępności:
Data publikacji:
Woda utleniona od A do Z. – ebook
Jochen Gartz
Chemik i wieloletni pracownik przemysłu farmaceutycznego, opierając się na badaniach naukowych udowadnia, że kuracja wodą utlenioną jest pomocna w chorobach i dolegliwościach takich jak: katar, grzybica, cukrzyca, trądzik, nowotwory, infekcje bakteryjne oraz dróg oddechowych, choroby układu krążenia i wielu innych. Dzięki informacjom zawartym w tym kompendium opisującym nadtlenek wodoru poznasz jego...Data dostępności:
Data publikacji:
Gdzie ożywają legendy – ebook
Lucy Gordon
Lysandros Demetriou, przystojny magnat przemysłu stoczniowego, jest obiektem pożądania wielu kobiet. Choć z wieloma się spotyka, z żadną nie wchodzi w głębsze relacje. Tragiczne przeżycia z przeszłości nie pozwalają mu otworzyć serca na miłość. Jednak gdy na przyjęciu weselnym przyjaciela spotyka Petrę, dziewczynę piękną, bystrą i z poczuciem humoru, wyczuwa w niej bratnią duszę. Zaczyna jej ufać,...Data dostępności:
Data publikacji:
Spermagedon – ebook
Niels Christian Geelmuyden
Czy ludzkość czeka zagłada? W ciągu zaledwie 40 lat jakość spermy na Zachodzie spadła o blisko 60 procent! Coraz więcej par nie może mieć dzieci lub stara się o nie przez lata. Badania nie pozostawiają wątpliwości – nasza płodność drastycznie spada. Okazuje się również, że zła jakość nasienia wpływa na inne aspekty życia. Borykający się z tym mężczyźni żyją krócej i częściej cierpią z powodu...Data dostępności:
Data publikacji:
Wiem, co jem? Psychologia nadmiernego jedzenia i odchudzania się – ebook
Nina Ogińska-Bulik
Dlaczego nie potrafimy oprzeć się pokusie jedzenia, mimo że nie odczuwamy głodu? Jak rozpoznać, kiedy jedzenie staje się szkodliwe i w jaki sposób skutecznie je ograniczyć? Jak osiągnąć sukces w odchudzaniu? Rozwój cywilizacji, a przede wszystkim przemysłu spożywczego i przetwórczego sprawił, że mamy do czynienia z nadprodukcją żywności. Głodowanie jest zjawiskiem rzadkim. Żywność jest ogólnie dostępna,...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji:
Pionierki Internetu – ebook
Claire L. Evans
O kobietach, bez których nie byłoby Internetu. Najnowsza historia pełna jest opowieści o mężczyznach wizjonerach pracujących w garażu nad wynalazkami, które zmieniły oblicze świata. Rzadko jednak pamięta się o kobietach wizjonerkach, które od zawsze były pionierkami w dziedzinie nowych technologii: od wiktoriańskiej arystokratki Ady Lovelace, autorki pierwszego programu komputerowego, do zainspirowanych...Data dostępności:
Data publikacji:
Historia pisana pieniądzem – ebook
Jakub Wozinski
Czy wiesz kto w Polsce wydrukował pierwsze papierowe pieniądze? Kto był największym fałszerzem w historii naszego kraju? Kto był faktycznym założycielem NBP? Historia pisana pieniądzem odpowiada na pytania, których opinia publiczna woli nie stawiać. Mało który Polak zdaje sobie sprawę, że paskudny proceder łupienia własnych poddanych ukrytym podatkiem inflacyjnym uprawiała z premedytacją bodaj...Data dostępności:
Data publikacji: