przemyslu
Liczba pozycji: 5
Woda utleniona od A do Z. – ebook
Jochen Gartz
Chemik i wieloletni pracownik przemysłu farmaceutycznego, opierając się na badaniach naukowych udowadnia, że kuracja wodą utlenioną jest pomocna w chorobach i dolegliwościach takich jak: katar, grzybica, cukrzyca, trądzik, nowotwory, infekcje bakteryjne oraz dróg oddechowych, choroby układu krążenia i wielu innych. Dzięki informacjom zawartym w tym kompendium opisującym nadtlenek wodoru poznasz jego...Data dostępności:
Data publikacji:
Charakter prawny mapy cyfrowej – ebook
Marlena Jankowska
Monografia stanowi pierwsze w Polsce tak szczegółowe omówienie ochrony autorskoprawnej map cyfrowych i jej składowych. Przedmiotem rozprawy jest krytyczna analiza istniejącej regulacji prawa autorskiego oraz ukazanie wad ram konstrukcyjnych wybranych instytucji, których usunięcie mogłoby się przyczynić do szerszej, pewniejszej ochrony tych dóbr. W publikacji autorka wyjaśnia: czy elementy składowe...Data dostępności:
Data publikacji:
Spermagedon – ebook
Niels Christian Geelmuyden
Czy ludzkość czeka zagłada? W ciągu zaledwie 40 lat jakość spermy na Zachodzie spadła o blisko 60 procent! Coraz więcej par nie może mieć dzieci lub stara się o nie przez lata. Badania nie pozostawiają wątpliwości – nasza płodność drastycznie spada. Okazuje się również, że zła jakość nasienia wpływa na inne aspekty życia. Borykający się z tym mężczyźni żyją krócej i częściej cierpią z powodu...Data dostępności:
Data publikacji:
Akcyza. Komentarz – ebook
Szymon Parulski
Szymon Parulski doradca podatkowy specjalizujący się w zagadnieniach podatków pośrednich i ceł, ze szczególnym uwzględnieniem akcyzy. Przez ostatnie cztery lata był uznawany za najlepszego doradcę podatkowego w zakresie akcyzy w rankingu doradców podatkowych organizowanym przez dziennik Rzeczpospolita . Od 2009 r. współtworzy i zarządza kancelarią spe- cjalizującą się w doradztwie podatkowym dla...Data dostępności:
Data publikacji:
Wiem, co jem? Psychologia nadmiernego jedzenia i odchudzania się – ebook
Nina Ogińska-Bulik
Dlaczego nie potrafimy oprzeć się pokusie jedzenia, mimo że nie odczuwamy głodu? Jak rozpoznać, kiedy jedzenie staje się szkodliwe i w jaki sposób skutecznie je ograniczyć? Jak osiągnąć sukces w odchudzaniu? Rozwój cywilizacji, a przede wszystkim przemysłu spożywczego i przetwórczego sprawił, że mamy do czynienia z nadprodukcją żywności. Głodowanie jest zjawiskiem rzadkim. Żywność jest ogólnie dostępna,...Data dostępności:
Data publikacji: