poznac
Liczba pozycji: 53
Minisłownik kulinarny polsko-grecki – ebook
Izabela Panopulos
Minisłownik kulinarny polsko — grecki został napisany z myślą o osobach, które chciałyby poznać słownictwo greckie związane z jedzeniem i kuchnią.Data dostępności:
Data publikacji:
Faust – ebook
Johann Wolfgang von Goethe
Dramat w dwóch częściach niemieckiego polityka, badacza i poety Johanna Wolfganga von Goethego, tworzony przez niego blisko 60 lat. Faust to uczony, który po latach, mimo ogromu swojej wiedzy, odkrywa, że ludzki umysł jest zbyt ograniczony, aby w pełni poznać sens istnienia. W jego pracowni pojawia się Mefistofeles, który założył się z Bogiem, że uda mu się opętać duszę uczonego. Kusi go, proponując...Data dostępności:
Data publikacji:
Raportowanie z JPK_KR podstawy – ebook
Magdalena Chomuszko
Kolejny zeszyt z serii Excel tylko dla księgowych. Tym razem podstawy wczytywania danych z pliku JPK_KR do Excela i projektowanie prostych raportów. Publikacja ta, powinna ułatwić wejście w temat raportowania z plików JPK, osobom dopiero zaczynających poznawanie tych zagadnień. Tak jak do poprzednich zeszytów, do tego także dołączone są pliki Excela z przykładami, by Czytelnik mógł łatwiej poznać tajniki...Data dostępności:
Data publikacji:
Podlasie i Lubelszczyzna - Regionalna kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Podlasia. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na podlaskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji:
Przetwory. Kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na przetwory z owoców, warzyw i...Data dostępności:
Data publikacji:
Śląsk. Regionalna kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Śląska. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na śląskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy Państwa...Data dostępności:
Data publikacji:
Muzyka fortepianowa Franza Liszta – ebook
Małgorzata Gamrat
Praca poświęcona twórczości fortepianowej Liszta ujętej w świetle idei korespondencji sztuk stanowi pionierskie dokonanie na polskim gruncie i znacznie wzbogaca stan badań w zakresie źródeł obcych, głównie francusko- i anglojęzycznych. Temat został ujęty w kontekście chronologicznym i historycznym, książka zawiera opis kulturowy epoki, komentarze dzieł literackich Liszta, analizy utworów fortepianowych,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Polska. Mazowsze – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Mazowsza. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na mazowieckie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Polska. Kuchnia małopolska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Małopolski. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na małopolskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Polska. Kresy wschodnie – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Kresów Wschodnich. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na kresowe przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji: