polsce
Liczba pozycji: 15
CookLux – ebook
Ewa Muzyka
Ciekawe i szybkie przepisy. Pyszne i bezmięsne dania w 15 minut. Postaraj się jeść zdrowiej, odżyw swój organizm i pozwól mu sprawniej funkcjonować, ograniczając ciężkostrawne mięso pełne toksyn czy antybiotyków. Badania pokazują, że w Polsce używa się do 50% więcej antybiotyków i sterydów w mięsie niż w pozostałych krajach Europy. Wszystko idzie w dzisiejszych czasach ku zmianie na lepsze, zdrowsze...Data dostępności:
Data publikacji:
Antologia – audiobook
Henryk Tur
Zbiór opowiadań Henryka Tura pisanych w latach 1991-2021. Niektóre były publikowane na łamach magazynów, np. „Science Fiction", niektóre ukazują się tu premierowo. W skład antologii weszły takie opowiadania jak .: "Armia Krasnoluda", "Zabawy z czasem", "Jezus w Polsce", "Człekołak". To gratka dla fanów fantasy i science-fiction, ale znajduje się tu również humoreska i post-apo.Data dostępności:
Data publikacji:
Nauka jazdy – audiobook
Jan Strękowski
Nowelka złożona z krótkich opowiadań opublikowana w wydawnictwie podziemnym. Jest lato tuż po wojnie, trwa Olimpiada, w Polsce rozpoczynają się procesy czerwcowe. Dwoje Polaków wyjechało w okolice Drezna na zbieranie czereśni. Zażywają wolności i doświadczają życia odmiennego od PRL-owskich standardów, cały czas muszą się jednak mierzyć z niezwykle napiętymi po wojnie relacjami między narodami.Data dostępności:
Data publikacji:
Domowy wyrób win – ebook
Tadeusz Woźniak
Winiarstwo owocowe ma niemal tak długą tradycję, jak wytwarzanie win z winogron. Już w XIII wieku, zwłaszcza w północnej Francji, popularnością cieszyły się jabłeczniki (z niewiadomych przyczyn uparcie w Polsce nazywane cydrami, od francuskiego cidre ). Na terenie Polski wytwarzano od czasów saskich wina z wiśni, owoców róży czy porzeczek. Ta tradycja przetrwała aż do czasów współczesnych, a „domowi...Data dostępności:
Data publikacji:
Kiszonki i fermentacje – ebook
Aleksander Baron
"Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem...Data dostępności:
Data publikacji:
Potrawy z grilla. Kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na coraz bardziej modne w Polsce...Data dostępności:
Data publikacji:
Pokonaj zespół metaboliczny – ebook
Justyna Mizera
Wiele osób marzy o szczupłej i zgrabnej sylwetce. Jednak czasem na drodze do jej zdobycia staje zespół metaboliczny - nazywany przez lekarzy epidemią XXI wieku. To zagrożenie nie tylko dla figury, ale również dla zdrowia i życia. Szacuje się, że w Polsce problem ten dotyczy nawet co piątej osoby. Zespół metaboliczny to poważne schorzenie, które podstępnie i systematycznie wyniszcza organizm. Istnieje...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta okienkowa. 90 autorskich przepisów – ebook
Justyna Mizera
Wiele osób marzy o szczupłej i zgrabnej sylwetce. Jednak nie wszystkie sposoby na odchudzanie są dobre dla naszego zdrowia. W jaki sposób mądrze i zdrowo pozbyć się zbędnych kilogramów? Dieta okienkowa autorstwa Justyny Mizery to książka, w której znajdziesz pełne spektrum informacji na temat postu przerywanego - metody, która zapewnia zdobycie i utrzymanie odpowiedniej wagi. Autorka szczegółowo...Data dostępności:
Data publikacji:
Cuda z herbaty – ebook
Jerzy Czapla
Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...Data dostępności:
Data publikacji:
Ulżyj sobie i… jelitom. Jak uwolnić się od dolegliwości jelitowych – ebook
Justyna Mizera
Zdrowie zaczyna się w jelitach. Jak wiadomo, niezwykle ważna dla naszego zdrowia jest kondycja naszych jelit. Można wręcz powiedzieć: zdrowe jelita to zdrowy organizm. Kiedy jelita nie pracują tak, jak powinny, chorujemy. Jeśli chcesz pozbyć się dolegliwości jelitowych, a co za tym idzie - poprawić swoje zdrowie, samopoczucie i kondycję - ta książka jest dla Ciebie. Z Ulżyj sobie i… jelitom...Data dostępności:
Data publikacji: