pierwszych
Liczba pozycji: 9
Kto zabił Kopciuszka? – ebook
Alek Rogoziński
Autorka powieści kryminalnych - Róża Krull - powraca, by rozwiązać kolejną zagadkę! Jeden bal, jeden martwy Kopciuszek i dziesięć osób, z których każda miała powód, by zabić… Róża otrzymuje zaproszenie na bal charytatywny, gdzie spotyka kilka postaci znanych z pierwszych stron gazet. Gdy podczas imprezy dochodzi o morderstwa, okazuje się, że goście skrywają swoje tajemnice, i każdy z nich miał...Data dostępności:
Data publikacji:
Syn wiosny – ebook
Mad Bartnicka
Sasza potrafi skomplikować sobie wszystko. Tym razem jedno nieopatrznie zadane pytanie powoduje głęboki wewnętrzny konflikt, a ten z kolei prowokuje konflikty zewnętrzne. Sprawdzona strategia Saszy? Ucieczka. Jednak to, przed czym ucieka, i tak go dogania. Wywiązanie się z danego słowa, brak wybaczenia, niechęć do narzucanych norm, do nadawanych etykiet — te kwestie powracają i się kumulują, prowadząc...Data dostępności:
Data publikacji:
Stulecie Winnych. Notes kulinarny – ebook
Ałbena Grabowska
Przez sto lat rodzina Winnych tworzyła swoją smakową tradycję. W kulinarnym notatniku Winnych znajdziecie przepisy na staropolskie potrawy jadane na Mazowszu w pierwszych dekadach XX wieku i na kultowe potrawy z „chudych” lat PRL-u. Nie zabraknie również włoskich inspiracji przywiezionych prawie 90 lat temu przez Guida z dalekiej Sycylii oraz wspaniałych tradycyjnych przepisów na Wielkanoc...Data dostępności:
Data publikacji:
Japońskie słodycze – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Japonia od wieków fascynuje Europejczyków. To zakątek świata, gdzie nowoczesność miesza się z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych świątyń oraz wspaniałego jedzenia, o którym można by pisać i pisać. Wśród niezliczonych smakołyków w życiu mieszkańców Archipelagu Japońskiego szczególną rolę odgrywają słodycze. Śnieżnobiałe ciastka ryżowe jadane od początków naszej ery, łakocie...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedz pysznie sezonowo – ebook
Anna Zyśk
Jedz pysznie i zdrowo przez cały rok! To właśnie świeże warzywa i owoce z lokalnych upraw powinny być podstawą naszej diety. W odpowiednim dla nich sezonie są nie tylko najtańsze, lecz przede wszystkim najpyszniejsze i pełne wartości odżywczych. Nie masz pomysłu, co z nich ugotować? Anna Zyśk, autorka popularnego profilu na Instagramie @jedz.pysznie, przedstawia prawie 120 przepisów na dania, które...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak podróżować z łososiem – ebook
Umberto Eco
Czy byliście już zmuszeni do włożenia wędzonego łososia do minibarku w waszym pokoju hotelowym? Lub do zainstalowania nowego programu komputerowego przy wykorzystaniu trzytomowej instrukcji dołączonej przez producenta? A może zrezygnowaliście z zażycia łagodnego leku ze względu na straszne ryzyko, które według jego ulotki występuje w „pewnych przypadkach”? A może kupiliście za 59 dolarów Pulse Trainer,...Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Całe miasto o tym mówi – ebook
Fannie Flagg
Każde miasto skrywa tajemnice, które nie powinny wyjść na światło dzienne… Nowa powieść autorki niezapomnianych Smażonych, zielonych pomidorów Bestseller dziennika „The New York Times” Elmwood Springs w Missouri to zwykłe miasteczko jakich wiele w Ameryce. Coś dziwnego jednak dzieje się na lokalnym cmentarzu. Spokojne Łąki, tak nazywa się to miejsce, bynajmniej nie są spokojne... Zdziwicie...Data dostępności:
Data publikacji:
Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
" Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety . „ Najdawniej używane i znane przetwory owocowe, chluba naszych babek i prababek, - bo nawet w dawnych, bardzo dawnych czasach, kiedy znano tylko cukier trzcinowy, który nietylko był rzadkim przysmakiem, i który wtedy zwano „Kandyzbrot“, - już wyrabiano...Data dostępności:
Data publikacji: