obok
Liczba pozycji: 4
Żyj Długo – e-wydanie – 1/2024
„Żyj Długo” to ukazujący się nieprzerwanie od niemal dwóch dekad kolorowy magazyn propagujący zdrowy tryb życia, właściwe żywienie, a przede wszystkim wykorzystanie ziół w profilaktyce zdrowotnej i leczeniu wielu schorzeń. Na łamach kwartalnika wybitni znawcy i zwolennicy naturalnych metod leczenia dzielą się z Czytelnikami swoim wieloletnim doświadczeniem. Lekarze różnych specjalizacji...Data dostępności:
Data publikacji:
Lunchbox. Zdrowe i smaczne posiłki do pracy – ebook
Ewa Sypnik-Pogorzelska Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
Wszyscy wiemy, że regularne i zbilansowane posiłki mają ogromny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację. A jednak wciąż z trudnością przychodzi nam wypracowanie w tej kwestii właściwych nawyków, nie mówiąc już o regularnym przygotowaniu lunchu do pracy czy na uczelnię. Autorki książki uczą, jak to zmienić: od wybrania odpowiedniego dla nas pudełka na lunch przez planowanie zakupów i...Data dostępności:
Data publikacji:
Przy wigilijnym stole – ebook
Elżbieta Adamska
Wieczerza wigilijna to, obok Wielkanocy, najbardziej uroczyste święto w roku. Zwykle zasiadamy do niej w gronie najbliższych w chwili, gdy na niebie pojawi się pierwsza gwiazdka. Zgodnie z tradycją stawiamy jedno naczynie więcej: z myślą o zbłąkanym gościu lub przez pamięć o nieobecnych bliskich. Wieczerzę rozpoczyna piękny zwyczaj dzielenia się opłatkiem, który rozdaje najstarszy uczestnik wigilii,...Data dostępności:
Data publikacji:
W kuchni Ogińskich – ebook
Rimvydas Lauzikas Liutauras Ceprackas Jarosław Dumanowski Arvydas Pacevicius
Rok 2015 został ogłoszony prze narodowe komisje UNESCO Litwy, Polski oraz Białorusi Rokiem Michała Kleofasa Ogińskiego, z okazji 250. rocznicy jego narodzin. Ta książka to jedna z publikacji wydanych z okazji tego jubileuszu. Jest adresowana nie tyle do znawców historii i gastronomii, ile do szerszego kręgu odbiorców. W interesujący sposób przedstawiono w niej osobowość Michała Kleofasa Ogińskiego...Data dostępności:
Data publikacji: