o żywności
Liczba pozycji: 3
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji:
Hipoalergiczni 2018 nr 13_02 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Gdy przestaniesz się szanować i aktywnie zabiegać o sprawność swojego ciała, jego wydolność powoli spada. Nie czekaj więc, aż nasz system przestanie działać, żeby uwierzyć, że należało jednak dbać o ciało nie mniej niż o nasze auto. Banał, o którym mówią wszyscy, a jednak niewiele osób rezygnuje z „drobnych przyjemności”, jak słodkie ciasteczka czy tłuściutkie przekąski. Nie doceniamy tych małych elementów...Data dostępności:
Data publikacji:
DNA. Historia rewolucji genetycznej – ebook
James Watson
Sześćdziesiąt pięć lat temu James D. Watson, wówczas zaledwie dwudziestoczteroletni, był jednym z uczonych, którzy rozpoczęli największą naukową przygodę naszych czasów. Dziś profesor Watson, wielki autorytet i wizjoner współczesnej biologii, po raz kolejny opisuje pełne dzieje rewolucji genetycznej. Barwna i fascynująca opowieść Watsona, choć sięga do czasów antycznych i dziwnie dziś brzmiących...Data dostępności:
Data publikacji: