o żywności
Liczba pozycji: 13
Wiem, co jem? Psychologia nadmiernego jedzenia i odchudzania się – ebook
Nina Ogińska-Bulik
Dlaczego nie potrafimy oprzeć się pokusie jedzenia, mimo że nie odczuwamy głodu? Jak rozpoznać, kiedy jedzenie staje się szkodliwe i w jaki sposób skutecznie je ograniczyć? Jak osiągnąć sukces w odchudzaniu? Rozwój cywilizacji, a przede wszystkim przemysłu spożywczego i przetwórczego sprawił, że mamy do czynienia z nadprodukcją żywności. Głodowanie jest zjawiskiem rzadkim. Żywność jest ogólnie dostępna,...Data dostępności:
Data publikacji:
Jelito drażliwe. Leczenie dietą. 140 przepisów. – ebook
Hanna Stolińska-Fiedorowicz
Wszystko, co musisz wiedzieć o zespole jelita nadwrażliwego oraz 140 przepisów na pyszne i niepodrażniające przewodu pokarmowego posiłki. Czy wiesz, dlaczego naukowcy nazywają jelita drugim mózgiem? To właśnie jelita decydują o prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, nerwowego i pokarmowego. W książce Jelito drażliwe znajdziesz zalecenia dietetyczne, a także proste i smaczne przepisy,...Data dostępności:
Data publikacji:
Noni. Polinezyjski owoc. Lecznicze korzyści dla zdrowia – ebook
Renata Zarzycka
Autorka książki wierzy, że Noni, to "Owoc wszechczasów"! Dlaczego? Mówi się, że polinezyjski owoc noni, to remedium na ponad 100 chorób.Uzdrawiające właściwości noni, czyli morwy indyjskiej, są znane Polinezyjczykom od stuleci. Kahuni, czyli hawajscy szamani i uzdrowiciele czcili tę roślinę, natomiast Europejczycy dopiero stosunkowo niedawno odkryli jej leczniczą moc. Czas abyś poznać niezwykłe zdrowotne...Data dostępności:
Data publikacji: