o żywności
Liczba pozycji: 15
Własna permakultura – ebook
Marjory Wildcraft
W książce Autorka przedstawia rewolucyjne podejście do zdrowia, które opiera się na zasadach permakultury. Podpowiada, jak wzmocnić swoją odporność i poradzić sobie ze stresem. Wesprzeć układ trawienny przy pomocy diety wegetariańskiej opartej na roślinach leczniczych, ziołowych herbatach i świeżej, pożywnej, wolnej od pestycydów żywności, którą sam wyhodujesz na własnym tarasie, domowym parapecie...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuracje oczyszczające – ebook
Jadwiga Górnicka
Codziennie myjemy swoje ciało, włosy, zęby, dbamy o higienę, odpowiedni ubiór. A co z wnętrzem organizmu? Może nadszedł czas na generalne porządki, czyli... oczyszczanie organizmu? Naturalne kuracje oczyszczające sprawdzone przez dr Górnicką podczas wieloletniej praktyki lekarskiej pozwolą cieszyć się zdrowiem przez długie lata! W środku między innymi: dieta ryżowa, posty i głódówki, kuracja...Data dostępności:
Data publikacji:
Przebudzenie do zdrowia – ebook
Anna Mazurczyk
Dzięki tej książce poznasz bliżej tajniki działania wysokowibracyjnej żywności funkcjonalnej, jaką jest sok z trawy jęczmiennej i chlorella pyrenoidosa. Nauczysz się, jak rozróżniać prawdziwie lecznicze produkty od podróbek. Odkryjesz sekrety zdrowia i długowieczności. Dowiesz się , jak oczyścić organizm i przywrócić równowagę zasadowo-kwasową. Wzmocnisz i oczyścisz umysł i ciało. Zadbasz o układ pokarmowy...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak Jeść by Zdrowo Żyć. Wydanie II – ebook
Robert Jarząbkiewicz
Książka przedstawia ogromny wpływ właściwego odżywiania na zdrowie człowieka, zapoznaje i przestrzega przed złymi nawykami żywieniowymi oraz wykazuje rodzaje niebezpiecznych grup produktów. W treści, w możliwie najprostszy sposób opisana została podstawowa, niezbędna i możliwie najbardziej aktualna obecnie, wiedza na temat żywności i potrzeb ludzkiego organizmu w tym zakresie. Intencją autora było...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedz prawdziwe jedzenie. – ebook
Julie Montagu
Dzięki tej książce powrócisz do korzeni i dokonasz pozytywnych wyborów żywieniowych. Pozwolą Ci one zwiększyć spożycie pięciu grup żywności, które są najważniejsze dla utrzymania zdrowego mózgu i ciała. Dowiesz się jak wprowadzić do codziennej diety komosę ryżową, kaszę jaglaną, brązowy ryż oraz kaszę gryczaną, które odżywią Twój organizm. Nauczysz się stosować zdrowe tłuszcze czyli oliwę z oliwek,...Data dostępności:
Data publikacji:
Odżywianie dla zdrowia – ebook
Paul Pitchford
To prawdziwe kompendium wiedzy o żywności i odżywianiu, łączące w sobie perspektywę wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki. Kompedium zawiera: - wskazówki dotyczące rozróżniania i stosowania podstawowych produktów spożywczych, metody łagodnego przejścia z diety opartej na produktach zwierzęcych na dietę, w której przeważającą rolę odgrywają pełnoziarniste...Data dostępności:
Data publikacji:
Pani K. – audiobook
Marta Knopik
Pani K. co noc wybudza się ze snu o trzeciej trzydzieści trzy. Pan K. martwi się stanem jej zdrowia. Oboje, tak jak inni mieszkańcy wieżowca, nie opuszczają swojego lokum. Rytm ich życia wyznaczają cykle pracy oraz dostawy żywności. Świat wydaje się Pani K. miejscem przerażającym. Czuje się uwięziona, a informacje, które do niej docierają, uważa za nieprawdziwe. Ma wrażenie, że gdyby przestała brać...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta antyrakowa. Przepisy na zdrowe życie – ebook
Agata Lewandowska
"Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas nie chce doświadczyć tej choroby. Ale czy na co dzień robisz wszystko, by się przed nią uchronić? Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Odkryjesz, jak wielką...Data dostępności:
Data publikacji:
Jeść czy nie jeść? Rozmowy z ekspertami o zdrowym odżywianiu – ebook
Opracowanie zbiorowe
Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze życie zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności? W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad żywienia i modnych diet, łatwo się pogubić. Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych ani też ich zweryfikować. Krystyna Naszkowska...Data dostępności:
Data publikacji:
Zawierucha. Garść popiołu – audiobook
Ida Żmiejewska
Porywająca opowieść o sile kobiet w czasach nieustannej niepewności… Rok 1916. Druga wiosna Wielkiej Wojny. W Warszawie rządzą Niemcy. Łagodzą nieco przepisy i pozwalają na narodowe demonstracje, ale traktują miasto jak magazyn surowców i towarów. Bez litości łupią mieszkańców, którzy z każdym dniem cierpią coraz większą biedę. A nawet głód, gdyż mimo reglamentacji, nieustannie brakuje żywności. ...Data dostępności:
Data publikacji: