o żywności
Liczba pozycji: 13
Tarczyca. Diagnoza i leczenie – ebook
Suzy Cohen
Suzy Cohen jest dyplomowaną farmaceutką i terapeutką medycyny funkcjonalnej, jak również autorką wielu książek o tematyce prozdrowotnej i felietonów z serii Dear Pharmacist, które co tydzień trafiają do milionów czytelników. Suzy jest też gospodynią krótkich telewizyjnych programów o medycynie pod tytułem Know the Cause oraz bloguje na Huffington Post. Występowała w The Dr. Oz Show, The View, The Doctors,...Data dostępności:
Data publikacji:
Wiem, co jem? Psychologia nadmiernego jedzenia i odchudzania się – ebook
Nina Ogińska-Bulik
Dlaczego nie potrafimy oprzeć się pokusie jedzenia, mimo że nie odczuwamy głodu? Jak rozpoznać, kiedy jedzenie staje się szkodliwe i w jaki sposób skutecznie je ograniczyć? Jak osiągnąć sukces w odchudzaniu? Rozwój cywilizacji, a przede wszystkim przemysłu spożywczego i przetwórczego sprawił, że mamy do czynienia z nadprodukcją żywności. Głodowanie jest zjawiskiem rzadkim. Żywność jest ogólnie dostępna,...Data dostępności:
Data publikacji:
W syberyjskich lasach – ebook
Sylvain Tesson
W 2010 r. francuski pisarz, dziennikarz, podróżnik zrealizował pomysł, o którym myślał od lat. Zagubiona w tajdze chata nad brzegiem Bajkału stała się na ponad pół roku jego domem. Oddalony o kilka dni marszu od najbliższych siedzib ludzkich, zdany tylko na siebie, przybywa w środku syberyjskiej zimy, gdy mróz sięga trzydziestu kilku stopni. Ma ze sobą jedynie zapas żywności, alkoholu oraz sporo książek....Data dostępności:
Data publikacji: