o żywności
Liczba pozycji: 24
Własna permakultura – ebook
Marjory Wildcraft
W książce Autorka przedstawia rewolucyjne podejście do zdrowia, które opiera się na zasadach permakultury. Podpowiada, jak wzmocnić swoją odporność i poradzić sobie ze stresem. Wesprzeć układ trawienny przy pomocy diety wegetariańskiej opartej na roślinach leczniczych, ziołowych herbatach i świeżej, pożywnej, wolnej od pestycydów żywności, którą sam wyhodujesz na własnym tarasie, domowym parapecie...Data dostępności:
Data publikacji:
Prawo żywnościowe – ebook
Katarzyna Leśkiewicz
W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius ). Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuracje oczyszczające – ebook
Jadwiga Górnicka
Codziennie myjemy swoje ciało, włosy, zęby, dbamy o higienę, odpowiedni ubiór. A co z wnętrzem organizmu? Może nadszedł czas na generalne porządki, czyli... oczyszczanie organizmu? Naturalne kuracje oczyszczające sprawdzone przez dr Górnicką podczas wieloletniej praktyki lekarskiej pozwolą cieszyć się zdrowiem przez długie lata! W środku między innymi: dieta ryżowa, posty i głódówki, kuracja...Data dostępności:
Data publikacji:
Przebudzenie do zdrowia – ebook
Anna Mazurczyk
Dzięki tej książce poznasz bliżej tajniki działania wysokowibracyjnej żywności funkcjonalnej, jaką jest sok z trawy jęczmiennej i chlorella pyrenoidosa. Nauczysz się, jak rozróżniać prawdziwie lecznicze produkty od podróbek. Odkryjesz sekrety zdrowia i długowieczności. Dowiesz się , jak oczyścić organizm i przywrócić równowagę zasadowo-kwasową. Wzmocnisz i oczyścisz umysł i ciało. Zadbasz o układ pokarmowy...Data dostępności:
Data publikacji:
Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 2. Pokarm dla ciała i ducha – ebook
Maciej Kokoszko
Jest to kontynuacja cyklu książek poświęconych historii jedzenia, dietetyki i medycyny w antyku klasycznym i wczesnym Bizancjum. Autorzy przedstawiają studia odnoszące się do kolejnych grup pokarmów – kontynuując wątek podjęty w części I książki Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.) pt. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (nr XVI,...Data dostępności:
Data publikacji:
W trosce o bezpieczne jutro. Reminiscencje i zamierzenia. Tom 4 – ebook
Opracowanie zbiorowe
Szanowni Państwo, oddajmy do Państwa rąk czwarty tom monografii wieloautorskiej „W trosce o bezpieczne jutro. Reminiscencje i zamierzenia”. W rozdziale 1, zawierającym siedem opracowań, podejmujemy zagadnienia z zakresu Wybranych prawnych i społecznych aspektów bezpieczeństwa narodowego i wewnętrznego. Rozdział 2 Bezpieczeństwo społeczne w kontekście ruchów migracyjnych zawiera osiem opracowań....Data dostępności:
Data publikacji:
Jak naprawdę działa świat. Przewodnik po naszej przeszłości, teraźniejszości i przyszłości – ebook
Vaclav Smil
Jeszcze nigdy w naszej historii nie dysponowaliśmy tak wieloma informacjami na wyciągnięcie ręki, a mimo to większość z nas nie wie, jak naprawdę działa świat. Dzięki tej książce poznacie i zrozumiecie siedem najbardziej fundamentalnych aspektów, od których zależy nasze przetrwanie i dobrobyt. Począwszy od produkcji energii i żywności, poprzez surowce i globalizację, aż po wszelkie zagrożenia, nasz...Data dostępności:
Data publikacji:
Prawo konsumenckie w Polsce oraz innych państwach UE. Zagadnienia wybrane – ebook
Bogusława Gnela Elżbieta Sługocka-Krupa Monika Szaraniec Angelo Viglianisi Ferraro
Monografia podejmuje aktualną problematykę związaną z prawem konsumenckim w Polsce i wybranych krajach UE. W monografii przedstawiono: ogólne zagadnienia prawa konsumenckiego (np. europejski model ochrony konsumenta w kontekście human enhancement, oraz problem jasności prawa konsumenckiego ), wybrane zagadnienia ochrony klienta (konsumenta) usług finansowych, ochronny charakter przepisów dotyczących...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak Jeść by Zdrowo Żyć. Wydanie II – ebook
Robert Jarząbkiewicz
Książka przedstawia ogromny wpływ właściwego odżywiania na zdrowie człowieka, zapoznaje i przestrzega przed złymi nawykami żywieniowymi oraz wykazuje rodzaje niebezpiecznych grup produktów. W treści, w możliwie najprostszy sposób opisana została podstawowa, niezbędna i możliwie najbardziej aktualna obecnie, wiedza na temat żywności i potrzeb ludzkiego organizmu w tym zakresie. Intencją autora było...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedz prawdziwe jedzenie. – ebook
Julie Montagu
Dzięki tej książce powrócisz do korzeni i dokonasz pozytywnych wyborów żywieniowych. Pozwolą Ci one zwiększyć spożycie pięciu grup żywności, które są najważniejsze dla utrzymania zdrowego mózgu i ciała. Dowiesz się jak wprowadzić do codziennej diety komosę ryżową, kaszę jaglaną, brązowy ryż oraz kaszę gryczaną, które odżywią Twój organizm. Nauczysz się stosować zdrowe tłuszcze czyli oliwę z oliwek,...Data dostępności:
Data publikacji: