o żywności
Liczba pozycji: 20
Kuracje oczyszczające – ebook
Jadwiga Górnicka
Codziennie myjemy swoje ciało, włosy, zęby, dbamy o higienę, odpowiedni ubiór. A co z wnętrzem organizmu? Może nadszedł czas na generalne porządki, czyli... oczyszczanie organizmu? Naturalne kuracje oczyszczające sprawdzone przez dr Górnicką podczas wieloletniej praktyki lekarskiej pozwolą cieszyć się zdrowiem przez długie lata! W środku między innymi: dieta ryżowa, posty i głódówki, kuracja...Data dostępności:
Data publikacji:
Przebudzenie do zdrowia – ebook
Anna Mazurczyk
Dzięki tej książce poznasz bliżej tajniki działania wysokowibracyjnej żywności funkcjonalnej, jaką jest sok z trawy jęczmiennej i chlorella pyrenoidosa. Nauczysz się, jak rozróżniać prawdziwie lecznicze produkty od podróbek. Odkryjesz sekrety zdrowia i długowieczności. Dowiesz się , jak oczyścić organizm i przywrócić równowagę zasadowo-kwasową. Wzmocnisz i oczyścisz umysł i ciało. Zadbasz o układ pokarmowy...Data dostępności:
Data publikacji:
Kupa szczęścia – ebook
Adrian Schulte
Jelita są nie tylko odpowiedzialne za właściwe trawienie i przyswajanie żywności, ale także wpływają znacząco na nasze samopoczucie oraz zdrowie – zarówno fizyczne, jak i psychiczne. Autor opracował program przywracania optymalnego stanu jelita grubego. Dzięki niemu dowiesz się, czym jest piękna kupa i przekonasz się, że nie każda dawka owoców musi być zdrowa. Poznasz powszechne dolegliwości jelit...Data dostępności:
Data publikacji:
Miesięcznik Znak nr 776: Jedzenie przyszłości – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Jedzenie przyszłości W obliczu postępującej katastrofy klimatycznej oraz rosnącej liczby ludności temat jedzenia wydaje się jednym z najważniejszych wyzwań współczesności. Z jednej strony marnujemy 1/3 światowej produkcji żywności, a z drugiej – co trzeci człowiek na Ziemi cierpi z powodu głodu bądź niedożywienia. W związku z tym kwestia tego, co pojawia się na naszych talerzach, nie może pozostawać...Data dostępności:
Data publikacji:
Spalaj się! Jak naprawdę spalamy kalorie, tracimy na wadze i zachowujemy zdrowie – ebook
Herman Pontzer
Rewolucyjna książka, która zmieni sposób, w jaki jesz, poruszasz się i żyjesz Codziennie spalamy 2000 kalorii. Schudniemy, jeśli będziemy ćwiczyć i ograniczymy spożycie węglowodanów. Prawda? Fałsz! Uczy się nas, żeby myśleć o naszych ciałach jak o prostych silnikach: pobieramy „paliwo” z żywności i spalamy je, wykonując ćwiczenia. Wszelka niewykorzystana energia gromadzona jest jako tłuszcz....Data dostępności:
Data publikacji:
Podstawy ajurwedy dla kobiet – ebook
Emily L. Glaser
Z ajurwedą w stronę zdrowia Przystępna książka o ajurwedzie dla kobiet, która sięga do starożytnej mądrości i mocy jedzenia jako lekarstwa.Pomaga zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie.Zawiera przepisy, menu i kulinarne remedia na zaburzenia równowagi dosz (energetycznych sił natury) i powszechne dolegliwości. Ajurweda jest praktykowana w Indiach od ponad 5 tysięcy lat. Dzięki informacjom zawartym...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta antyrakowa. Przepisy na zdrowe życie – ebook
Agata Lewandowska
"Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas nie chce doświadczyć tej choroby. Ale czy na co dzień robisz wszystko, by się przed nią uchronić? Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Odkryjesz, jak wielką...Data dostępności:
Data publikacji:
Miesięcznik Znak. Grudzień 2014 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
TEMAT MIESIĄCA XI: Nie marnuj W którym momencie nabywanie dóbr przybiera postać zbytku i marnotrawstwa? Czy ilość produkowanych śmieci nas nie przerośnie? Na ile możliwe jest stuprocentowe spożytkowanie żywności? Odpowiadają: Zygmunt Bauman, Marta Dymek, bp Grzegorz Ryś, Zdzisław Sobierajski i Dubravka Ugrešić. DEBATY Po (nie)widzialnej Galicji, Z Martinem Pollackiem rozmawia Urszula...Data dostępności:
Data publikacji:
Miesięcznik Znak. Styczeń 2012 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
TEMAT MIESIĄCA: Prawa człowieka, godność osoby, los potrzebujących i wykluczonych, bieda – czy nie są to tematy wspólne lewicy i Kościołowi? Czy możliwy jest dialog między środowiskami lewicy i instytucjami Kościoła? W temacie numeru piszemy o szansach takiego dialogu. DEBATY Rynek żywności w epoce globalizacji pełen jest paradoksów. Często dużymi jej eksporterami są kraje nękane regularnie...Data dostępności:
Data publikacji:
Zakulisowe umowy, które zmieniły świat – ebook
Jacques Peretti
Rzetelna. Polecamy czytelnikom, którzy są zainteresowani tym, jak naprawdę rozwija się świat biznesu . - „Library Journal” Sądzimy, że światową gospodarką kierują siły, które rozumiemy – określone prawa ekonomii oraz wybierani przez nas politycy. Tymczasem Jacques Peretti prowokacyjnie twierdzi, że większość otaczającego nas świata – od spożywanej żywności, przez kupowane produkty, po przyjmowane...Data dostępności:
Data publikacji: