nagroda
Liczba pozycji: 4
Chleb. Domowa piekarnia – ebook
Piotr Kucharski
Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych. "Chleb. Domowa piekarnia" to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, słodkie przysmaki...Data dostępności:
Data publikacji:
Stulecie Winnych. Notes kulinarny – ebook
Ałbena Grabowska
Przez sto lat rodzina Winnych tworzyła swoją smakową tradycję. W kulinarnym notatniku Winnych znajdziecie przepisy na staropolskie potrawy jadane na Mazowszu w pierwszych dekadach XX wieku i na kultowe potrawy z „chudych” lat PRL-u. Nie zabraknie również włoskich inspiracji przywiezionych prawie 90 lat temu przez Guida z dalekiej Sycylii oraz wspaniałych tradycyjnych przepisów na Wielkanoc...Data dostępności:
Data publikacji:
Wakacje uległej 3: Wyścig - seria erotyczna BDSM – audiobook
Catrina Curant
„Maść rozgrzewa, sprawia, że czuję ciepło, coraz mocniejsze, przechodzące w pieczenie. Wiem, co to, już kiedyś to czułam. Najpierw mnie rozgrzeje, tak mocno, że będę wyła. Z każdą chwilą pieczenie będzie się mieszało z rosnącym podnieceniem, a ja będę kwiliła, by ktoś mnie wziął. Mężczyzna uderza mnie w tyłek, ale ten bodziec już nie jest istotny. Płonę, zaciskam zęby, aby nie wyć. Chcę zacisnąć uda,...Data dostępności:
Data publikacji:
Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu? – ebook
Elena Kostioukovitch
Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...Data dostępności:
Data publikacji: