na rok
Liczba pozycji: 17
Kuchnia Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Potrawy świąteczne – ebook
Joanna Baranowska
Książka zawiera sprawdzone i przystępnie opracowane przepisy Lucyny Ćwierczakiewiczowej, słynnej XIX-wiecznej autorki poradników kulinarnych. Znajdują się w niej zestawy tradycyjnych polskich potraw na Wigilię, propozycje obiadów na święta Bożego Narodzenia, na Nowy Rok oraz na Wielkanoc, a także przepisy na ciasta świąteczneData dostępności:
Data publikacji:
Księga dobrych myśli – audiobook
Beata Pawlikowska
Producentem audiobooka jest PRL Studio. Niech to będzie najlepszy rok twojego życia! 365 dni i 365 pozytywnych tekstów, które pomogą ci spojrzeć na świat, ludzi i siebie samego w dobry, życzliwy, konstruktywny sposób. Siła, nadzieja, cierpliwość, wyrozumiałość, wytrwałość, wyznaczanie i osiąganie celów, konsekwencja w działaniu, akceptacja, przyjaźń do samego siebie, poczucie własnej wartości,...Data dostępności:
Data publikacji:
Rok w ogrodzie – ebook
Joanna Mikołajczyk
Ogród to zaciszny kąt, w którym można czytać książkę, znaleźć wytchnienie od uporczywych upałów, napawać się pięknem rozkwitających pąków lub przyprószonych śniegiem gałązek. O każdej porze roku trzeba jednak dbać, by rośliny miały odpowiednie warunki do rozwoju. Tylko wtedy ogród będzie piękny i ucieszy gospodarza. Książka Rok w ogrodzie zawiera cenne porady dotyczące prac w ogrodzie i pielęgnacji...Data dostępności:
Data publikacji:
Moje leczenie wodą – ebook
Sebastian Kneipp
Sebastian Kneipp opracował prostą i tanią, dostępną dla każdego metodę leczenia, czyli leczenie wodą. Kuracje na podstawie 40 lat doświadczenia. „Nieszczęśliwy, komu lada wietrzyk zawraca głowę, drażni płuca i gardło, kto cały rok reguluje życie według chorągiewki wiatrowej (…)”Data dostępności:
Data publikacji:
Dziennik perfekcyjnej pani domu 2015. Ponad 1000 porad na każdą okazję – ebook
Weronika Łęcka
Uniwersalny poradnik dla kobiet – zbudowany na bazie kalendarium na rok 2015 – pozwoli zaplanować prace domowe, których nasilenie związane jest z daną porą roku. Zawiera ok. 1000 porad tematycznie nawiązujących do konkretnych miesięcy. Czytelniczki znajdą tu informacje o tym, jak powinna być prowadzona zdrowa, smaczna i ekonomiczna kuchnia, jak przygotowuje się zapasy na zimę, jak prostymi i dostępnymi...Data dostępności:
Data publikacji:
Atlas jeździectwa – ebook
Jagoda Bojarczuk
Jeździectwo to wspaniały rodzaj rekreacji, sportu i pasji. Warto zdać sobie sprawę z faktu, że nigdy nie jest za późno na tę przygodę. Dyscyplina staje się z roku na rok bardziej popularna i coraz młodsi adepci przychodzą do szkół jeździectwa, by obcować z końmi i w ich towarzystwie odnajdywać przyjemność, relaks i możliwość aktywności fizycznej. Zwierzęta te są równie ważnym jak człowiek podmiotem...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedz pysznie sezonowo – ebook
Anna Zyśk
Jedz pysznie i zdrowo przez cały rok! To właśnie świeże warzywa i owoce z lokalnych upraw powinny być podstawą naszej diety. W odpowiednim dla nich sezonie są nie tylko najtańsze, lecz przede wszystkim najpyszniejsze i pełne wartości odżywczych. Nie masz pomysłu, co z nich ugotować? Anna Zyśk, autorka popularnego profilu na Instagramie @jedz.pysznie, przedstawia prawie 120 przepisów na dania, które...Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Sporty pływackie. Historia i współczesne przygotowanie pływalni do zajęć sportowo-rekreacyjnych – ebook
Anna Pawlikowska-Piechotka Bartłomiej Krynicki
Tematem książki jest historia pływalni oraz ich współczesne zasady funkcjonalno-programowe, przygotowanie do zajęć sportowo-rekreacyjnych. Szczególną uwagę poświęciliśmy pływalni w Pałacu Młodzieży PKIN w Warszawie. Obiekt ten został oddany do użytku w roku 1955 jako część gmachu Pałacu Kultury i Nauki, wzniesionego w stylu socrealizmu, należąc do ważnego segmentu funkcjonalnego obiektu ‘Wychowanie...Data dostępności:
Data publikacji: