mięso
Liczba pozycji: 9
CookLux – ebook
Ewa Muzyka
Ciekawe i szybkie przepisy. Pyszne i bezmięsne dania w 15 minut. Postaraj się jeść zdrowiej, odżyw swój organizm i pozwól mu sprawniej funkcjonować, ograniczając ciężkostrawne mięso pełne toksyn czy antybiotyków. Badania pokazują, że w Polsce używa się do 50% więcej antybiotyków i sterydów w mięsie niż w pozostałych krajach Europy. Wszystko idzie w dzisiejszych czasach ku zmianie na lepsze, zdrowsze...Data dostępności:
Data publikacji:
Ketotarianin - dieta ketogeniczna dla wegetarian – ebook
Dr. Will Cole
Dieta ketogeniczna bije rekordy popularności. Niestety większość ketogenicznych planów żywieniowych obfituje w mięso i nabiał, które często pochodzą od zwierząt hodowanych metodami przemysłowymi. Dr Will Cole odkrywa przed tobą dietę ketotariańską – połączenie diety ketogenicznej z dietą opartą (głównie) na roślinach. W tej książce znajdziesz wskazówki, triki i porady dotyczące przejścia na ketotarianizm...Data dostępności:
Data publikacji:
Mięsna dieta karniwora rozszerzeniem diety ketogenicznej – ebook
Paul Saladino
Mięsna dieta karniwora to alternatywny sposób zdrowego odżywiania, kolejny krok po diecie ketognicznej. Oparta jest na wysokiej jakości produktach pochodzenia zwierzęcego – „od nosa do ogona”. Książka zawiera naukowo udowodnione zalety diety mięsożercy. Obala mity dotyczące cholesterolu, bakterii jelitowych a także ujawnia prawdę o toksyczności spożywanych roślin. Autor wyjaśnia zasady i przedstawia...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta pegańska – ebook
Marzena Pałasz
Opracowana przez lekarza medycyny dr Marka Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma łączyć najbardziej korzystne dla zdrowia człowieka wybrane elementy diet paleo i wegańskiej. Warzywa i owoce mają być podstawą posiłku, mięso i ryby pozyskiwane z ekologicznych hodowli jedzone jako dodatek, natomiast produkty mleczne i o wysokim indeksie glikemicznym w zasadzie wykluczone. Książka...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta pegańska - idealne połączenie paleo i weganizmu – ebook
Mark Hyman
Dieta paleo i weganizm nie mają ze sobą wiele wspólnego. Jedna skupia się na mięsie, druga je wyklucza. Ale co się stanie, jeśli weźmiesz to, co najlepsze z obu tych diet i połączysz w jedną? Otrzymasz dietę pegańską! Twój talerz wypełni się w 75% warzywami i owocami o niskim indeksie glikemicznym, a pozostałe 25% zapełni chude mięso lub ryby. Dr Mark Hyman, światowej sławy ekspert medycyny funkcjonalnej...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia myśliwska – ebook
Magdalena Binkowska
Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych. Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były...Data dostępności:
Data publikacji:
Bez glutenu, bez nabiału, bez cukru. Sekrety naturalnego gotowania – ebook
Agnieszka Bednarska
Wypróbuj niezawodne przepisy na bezglutenowe dania! Chcesz ograniczyć gluten, mięso, nabiał lub cukier? Wydaje ci się, że bez nich twoje dania nie będą równie smaczne, a posiłki staną się mało różnorodne? Przygotowanie bezglutenowych pierogów, klusków czy bułeczek jest dla ciebie wyzwaniem nie do pokonania, a zdrowa dieta wydaje się pełna ograniczeń? Agnieszka Bednarska po raz kolejny dzieli się...Data dostępności:
Data publikacji:
Suszonki Zachowaj smak na dłużej – ebook
Teresa Marrone
Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować...Data dostępności:
Data publikacji:
Bali na Twoim talerzu – ebook
Anna Skura
E-booka “Bali na Twoim talerzu” napisałam podczas mojego półrocznego pobytu na Bali, jest wynikiem mojej miłości do tego miejsca, jego kultury i kuchni. Mam nadzieję, że dzięki niemu otworzę Wasze zmysły na nowe, nieoczywiste połączenia i zaskoczę Was nowymi połączeniami dość oczywistych składników. 47 bezmięsnych przepisów dla całej rodziny, słodkich i słonych, na mały i duży głód. Oprócz części „kulinarnej”...Data dostępności:
Data publikacji: