mięso
Liczba pozycji: 3
Kuchnia turecka – ebook
O-press
Turcja leży na styku dwóch wielkich kręgów kulturowych: europejskiego i arabskiego, taka też jest jej tradycyjna kuchnia, w której dominują dwa główne nurty - specyfika kuchni krajów basenu Morza Śródziemnego i Półwyspu Arabskiego. Jaka jest więc ta kuchnia pogranicza? Ze względu na klimat i ukształtowanie terenu można wyróżnić w niej kilka trendów. Po pierwsze, Turcja jest krajem górzystym, w jej...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia włoska – ebook
O-press
Jedzenie jest dla Włochów niezwykle ważne. Każdego dnia spędzają przy stole wiele godzin, rozkoszując się każdym daniem i winem. Ale należy wiedzieć, że kuchnia włoska nie jest jednolita. Położenie geograficzne - od gór do morza, a w związku z tym zróżnicowanie klimatyczne, dostępność składników, a także kultywowane tradycje powodują, że praktycznie w każdym z czterech regionów Włoch zjemy coś innego,...Data dostępności:
Data publikacji:
Command Conquer: Red Alert 3 - Powstanie - poradnik do gry – ebook
Daniel "Thorwalian" Kazek
W poradniku do gry Command & Conquer: Red Alert 3 – Powstanie, znajdziesz wszelkie niezbędne informacje na temat przejścia czterech kampanii oraz prestiżowego trybu wyzwań. Command & Conquer: Red Alert 3 - Powstanie - poradnik do gry zawiera poszukiwane przez graczy tematy i lokacje jak m.in. Rumunia - opis (1) (Sowieci) Szybki lub martwy (Wyzwania poboczne) Jukatan - mapa (Sowieci) Jukatan...Data dostępności:
Data publikacji: