mięso
Liczba pozycji: 6
Wyborny trup – audiobook
Agustina Bazterrica
Dystopijna, prowokacyjna i niezwykle ważna powieść o moralności i ludzkich żądzach. Dla czytelników o mocnych nerwach. Po Przemianie kwitnie handel „mięsem specjalnym”. Marco, syn rzeźnika, wie, jakimi prawami rządzi się ta branża. Pogrążony w rozpaczy po stracie ukochanej osoby z goryczą obserwuje upadek ludzkiej moralności. Pewnego dnia otrzymuje prezent od jednego z kontrahentów – żywą samicę,...Data dostępności:
Data publikacji:
Jeść czy nie jeść? Rozmowy z ekspertami o zdrowym odżywianiu – ebook
Opracowanie zbiorowe
Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze życie zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności? W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad żywienia i modnych diet, łatwo się pogubić. Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych ani też ich zweryfikować. Krystyna Naszkowska...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta AIP. Protokół Autoimmunologiczny 1600 kcal. – ebook
Marcelina Paszkowska
Kupując książkę otrzymujesz kompleksowy poradnik wraz z planem żywnieniowym, który dokładnie przeprowadzi Cię przez proces dietoterapii. Przepisy oparte są na zasadach popularnej, leczniczej diety Protokołu Autoimmunologicznego. Dieta AIP , czyli Protokół Autoimmunologiczny to niezwykle skuteczny model żywieniowy stosowany wśród osób dotkniętych chorobami z autoagresji: Hashimoto, toczeń rumieniowaty...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji:
DNA żywienia – ebook
Catherine Shanahan Luke Shanahan
Autorka przedziera się przez meandry różnorakich, niejednokrotnie sprzecznych i budzących wątpliwości teorii dotyczących odżywiania, udowadniając, że powrót do sprawdzonych praktyk naszych przodków może de facto zapewnić dłuższe, zdrowsze i pełniejsze energii życie. Lekarka i biochemiczka Catherine Shanahan przeanalizowała tradycje kulinarne społeczności słynących z dobrego zdrowia i długowieczności....Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe jelita. Przeciwzapalna dieta dla biegaczy. – ebook
Marcelina Paszkowska
Zdrowe Jelita, przeciwzapalna dieta dla biegaczy to kompleksowy przewodnik po diecie. Publikacja skierowana jest do biegaczy oraz zawodników innych dyscyplin wytrzymałościowych, którzy na co dzień i podczas wykonywania jednostek treningowych borykają się z problemami jelitowymi. Takimi jak: IBS, nadmierna ilość gazów. bóle brzucha, wzdęcia, przelewania, biegunki,...Data dostępności:
Data publikacji: